Τις τελευταίες δεκαετίες μιλάμε συνεχώς για τις δύο… Ελλάδες. Και δεν εννοούμε τον διαχωρισμό με πολιτικούς όρους, αλλά με κοινωνιολογικούς. Από το ένα μέρος υπάρχουν οι συνετοί, συνεπείς, πειθαρχημένοι, πρόθυμοι και λογικοί πολίτες και από την άλλη οι,… ό,τι να ΄ναι.

Η ευκολία κάποιων να μιλάνε μονίμως περί… διχασμού, υιοθετώντας την άποψη του μη φυσιολογικού ή του ανώμαλου, είναι το προπέτασμα για να μην ομολογήσουν ότι ανήκουν στο τμήμα της κοινωνίας που θέλει τα πάντα όπως τα θέλει και μάλιστα απαιτεί τη δική του λανθασμένη άποψη να την υιοθετήσουν οι υγιώς σκεπτόμενοι. Μιλάει για.. δημοκρατία, ο… δικαιωματιστής φασίστας! Δεν είναι διχαστικό το ερώτημα αν επιτρέπεται ή όχι κάποιος τρελός να τρέχει με 200 χιλιόμετρα στην Εθνική Οδό. Δεν είναι αντικείμενο συζήτησης περί διχασμού να βλέπεις τον άλλον να καίει και να σπάει. Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση περί διχασμού αν κάποιοι θέλουν να βρωμίζουν τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, γράφοντας συνθήματα. Δεν μπαίνει στη συζήτηση το θέμα περί εμβολιασμού και αρνητών. Άλλο πράγμα είναι να φοβάμαι να κάνω το εμβόλιο και εντελώς διαφορετικό πράγμα να προσπαθώ να επιβάλλω στον άλλον με κάθε τρόπο, να ανεχτεί την τρέλα του, όταν παγκοσμίως πεθαίνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι.   Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ας το κρατήσουν μέσα τους. Όσοι έχουν… σκυλιάσει και αντιδρούν, ας συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας χωρίς κανόνες, από τη στιγμή που έχουν κάνει την επιλογή τους. Γιατί στο κάτω κάτω δεν θα συζητήσουμε με τους τρελούς, για το αν πρέπει να παραγγείλουμε καφεδάκι στην παραλιακή για να δούμε κόντρες ανάμεσα σε δίλιτρες και τρίλιτρες “σκοτώστρες”! Όσοι είναι εμβολιασμένοι δικαιούνται να το… βροντοφωνάξουν και να αισθάνονται υπερήφανοι γιατί έπραξαν το χρέος τους. Τους κάλεσε η Πολιτεία να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν. Τους ζήτησε να στρατευτούν και μπήκαν στην πρώτη γραμμή για να κάνουν αυτό που θα τους δώσει συντριπτικά μεγάλες πιθανότητες για να επιβιώσουν, αν τους… βομβαρδίσει ο κορωνοϊός.

Δεν υπάρχει συζήτηση στο τραπέζι για τα… εκλεκτά μέλη της “τσογλανοποιημένης” κοινωνίας που είναι δημοτικοί υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, γιατροί, στρατιωτικοί, ιερείς, δημοσιογράφοι, μπογιατζήδες, γυψοσανιδάδες, μαγαζάτορες κλπ, οι οποίοι εξαπατούν τους υπόλοιπους πολίτες. Είτε με ψεύτικα πιστοποιητικά είτε με ψεύτικα τεστ. Και είναι και ανεξήγητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν νομοθετεί δρακόντειους νόμους για τέτοιου είδους φαινόμενα. Τι φοβάται; Τους λίγους που θα αντιδράσουν ή ενδεχομένως έχει φοβικά σύνδρομα απέναντι σε διάφορους που μπορεί να λειτουργήσουν ως σαμποτέρ; Μα ακριβώς επειδή πρέπει να εκλείψουν αυτοί οι σαμποτέρ, πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Όταν διαπράττουν απάτη και παρανομία εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και της ανθρώπινης ζωής, δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να έχουν το οποιοδήποτε ελαφρυντικό. Η παγίωση νοοτροπίας ανομίας και ατιμωρησίας, αποτελεί τα τελευταία χρόνια το κύτταρο της τσογλανοποιημένης κοινωνίας. Συντρίβεις παραδειγματικά, όσους δεν σέβονται για να βάλουν μυαλό όσοι έχουν μέσα στο μυαλό τους κάτι άλλο που δεν συμβαδίζει με τους κοινωνικά αποδεκτούς κανόνες, αλλά μόνο με τους… νόμους της ζούγκλας.

Όσοι εξαπατούν το Κράτος, εξαπατούν την κοινωνία. Αν ενέχεται φαρμακοποιός σε ψεύτικα τεστ, του αφαιρείς την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Γιατί ο άνθρωπος αυτός θα κάνει και άλλες απάτες. Και αν του… χαριστείς, τότε θα αποκτήσει το… δικαίωμα στην τσογλανιά και στην παρανομία. Δημοτικός υπάλληλος που την είδε και… καλά ως εξουσία, μπορεί να παραμείνει στη θέση του, όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει διαπράξει απάτη εις βάρος του Κράτους, δυνάμενη να προκαλέσει μάλιστα και απώλειες ανθρώπινης ζωής; Αδιανόητο. Στρατιωτικός ή αστυνομικός που θα συλληφθεί να έχει πλαστά πιστοποιητικά, είναι δυνατόν να παραμείνει στη θέση του; Με τίποτα. Για τέτοιες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται η φυλακή. Η απόλυση και η πληρωμή βαρύτατου προστίμου, σε συνδυασμό με τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για κάμποσα χρόνια, θα αποτελούσαν τον καλύτερο τρόπο για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, πριν… αποφασίσουν να γίνουν υπεύθυνοι επαγγελματίες και πολίτες αυτής της χώρας.

Πάμε παρακάτω. Η  Εκκλησία εδώ και πάρα πολύ καιρό θα έπρεπε να λάβει ξεκάθαρα και δραστικά μέτρα κατά των ιερέων που δεν εμβολιάζονται. Όποιος δεν πειθαρχεί με τους κανόνες σε περίοδο όπου καθημερινά χάνονται δεκάδες συμπολίτες μας, να κάθεται στο σπίτι του και να στερείται μέρος των αποδοχών του, για να μην στερηθεί εντελώς και τα στοιχειώδη. Ένας Μητροπολίτης τόλμησε και έθεσε σε αργία ιερείς που όχι μόνο δεν είναι εμβολιασμένοι, αλλά κάνουν και κήρυγμα κατά του εμβολιασμού. Και κάπου εκεί, αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν όλοι αυτοί οι τύποι είναι μηδενικής αντιλήψεως και δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί παγκοσμίως. Δεν βλέπουν τα εκατομμύρια των νεκρών και το ξεκλήρισμα οικογενειών; Δεν κατανοούν ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις, ακόμη και αν έχεις κοιμηθεί… αγκαλιά με τους αγίους; Αν είναι ανεγκέφαλοι, τότε η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει και να τους θέσει υπό στενή παρακολούθηση. Γιατί πολύ απλά, κάποιοι μπορεί να γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνοι για την υπόλοιπη κοινωνία και σε άλλα επίπεδα. Δεν γίνεται από τους 17.500 νεκρούς, οι 14.500 να είναι άνω των 65, δηλαδή κυρίως οι άνθρωποι που αποτελούν το στήριγμα των εκκλησιών και οι θρησκευτικοί λειτουργοί να είναι στον… κόσμο τους Δεν γίνεται να κάνει κήρυγμα ένας ανεγκέφαλος ιερέας σε έναν 80χρονο που δεν έχει ιδία βούληση και πάσχει από σάκχαρο, πίεση, καρδιά ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Γιατί αν ένας τέτοιος πιστός ακούει τον αδαή ιερέα, για τέτοια πράγματα, τότε το χάσαμε το παιχνίδι, πατριώτη! Η εξουσία επί του σώματος του ταλαίπωρου πιστού είναι δεδομένη.

Ποιος δεν συγκλονίστηκε με τον καρδιολόγο από τη Φλώρινα που βγήκε στο MEGA την περασμένη Τετάρτη, προκειμένου να ακουστεί η φωνή του υπέρ του εμβολιασμού και κυρίως η αγωνιώδης έκκληση προς τη μητέρα του, η οποία τον σπούδασε και τον καμαρώνει γιατρό, αλλά για το θέμα του κορωνοϊού, ακούει τον αδαή παπά του δημοτικού με τα 300 μελίσσια;! Ποιος μπορεί να αδιαφορήσει απέναντι σε όλους αυτούς που λόγω βλακείας σκορπούν τον θάνατο, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα της Πολιτείας, αλλά και τα “όπλα” που διαθέτει για να θωρακίσει τη δημόσια υγεία και τους πολίτες; Ποιος μπορεί να ανεχτεί τον… σαλταρισμένο τύπο που δεν διέθετε πιστοποιητικό και επειδή δεν τον άφησε ο ιδιοκτήτης καφέ να μπει μέσα, όρμησε και του δάγκωσε το μάγουλο, βρίζοντας τον χυδαία; Ελαφρυντικά δεν υπάρχουν για κανέναν σε αυτήν τη μάχη. Και ας βάλει μυαλό η Πολιτεία, γιατί σε χιλιάδες περιπτώσεις κυκλοφορούν ανάμεσα μας επικίνδυνοι… συμπολίτες, οι οποίοι χρήζουν ειδικής παρακολούθησης, αλλά κάνουμε σαν να είναι… Black Friday!

Δεν μπορεί να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι αυτοί που πληρώνουν πλαστά πιστοποιητικά για να κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Δεν μπορεί να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι αυτοί που έχουν κάνει στα παιδιά τους 5-10 εμβόλια κατά τα τελευταία 30 χρόνια ή έκαναν οι ίδιοι μαζεμένα 4 εμβόλια στον Στρατό. Α, ναι. Είναι… δοκιμασμένα αυτά! Αυτό εδώ το εμβόλιο που αποδεδειγμένα προστατεύει και έχει ήδη μπει στον οργανισμό 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη, θα μας στείλει… αδιάβαστους! Και αυτό το λένε τύποι που βρίσκονται μεταξύ τρίτου και τέταρτου ποτηριού ούζου ή τσίπουρου, καπνίζουν τουλάχιστον ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα, τρώνε όλα τα Ε συντηρητικά που υπάρχουν στον πλανήτη μέσα από τυποποιημένες τροφές, ψωνίζουν ζαρζαβατικά που είναι.. τίγκα στο φάρμακο, χρησιμοποιούν σπρέι και βαφές μαλλιών, αναπνέουν σαν το… μπουρί της σόμπας τα καυσαέρια και έχουν υψηλές… επιδόσεις σε χοληστερίνες, σάκχαρα και ουρικό οξύ. Και αυτοί οι τύποι κάνουν και… διαγγέλματα!

“Θα δείτε αργότερα τις συνέπειες από το τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς”, λέει ο Τάσος ο… πλακάς που παίζει τους… αρμούς στα δάκτυλα και απλώνει την κόλλα στο πάτωμα, όπως η νοικοκυρά τον τραχανά! Το… ήξερε από την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά ήταν σίγουρος ότι η δεύτερη δόση θα ήταν η τελειωτική… μαχαιριά (πίνει και μια… δόση ούζο Μυτιλήνης ο Τάσος σε αυτό το σημείο)! Ωστόσο, επειδή το… τσιπάκι έμεινε από… μπαταρία μέσα στα σώματα των εμβολιασμένων, ήρθε και η τρίτη δόση. Για να γίνουμε 5G και να δίνουμε στόχο στα “έξυπνα όπλα”, όταν θα γίνει πόλεμος. Μην μας ψάχνουν και αυτά τα… ταλαίπωρα, να μας βρουν δεξιά και αριστερά! Μπαμ, μία και έξω κατευθείαν στο τσιπάκι που θα κάνει… βόλτες μεταξύ ήπατος και χολής! Έτσι, για να μας κόψει τη χολή! Και φυσικά, ακούγοντας όλα αυτά δεν σου μένει… ήπαρ για ήπαρ από τα γέλια. Η βλακεία στα καλύτερα της!

Επιστρέφοντας στον Τάσο τον… πλακά (ο οποίος απέκτησε παρέα και τον Νώντα τον… τζακά), όλα αυτά τα παραθέτει “χαϊδεύοντας” το i-phone για να ανοίξει η οθόνη και να τον εμφανίσει στην τοποθεσία Αιγάλεω με θερμοκρασία 17 βαθμούς Κελσίου. Και βέβαια ο Τάσος με το τσίπουρο κάνει περιήγηση στο Instagram και στο Facebook για να γράψει στη Σούλα, η οποία έχει εκπομπή εκείνη την ώρα στο youtube και εξαπολύει μύδρους κατά του Μητσοτάκη, καθώς το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι γνωστό ότι αποτελεί καθαρά ελληνική υπόθεση! Και με τον Μπιλ Γκέιτς να τα βλέπει όλα αυτά και να σκάει από τη ζήλια του, γιατί του τρέχουν τα… σάλια από το ούζο που δεν πίνει στην… τοποθεσία Αιγάλεω! Η τρέλα, της τρέλας, ω ανισορροπία!

Αν υπήρχε πραγματικά ο φόρος βλακείας, η χώρα μας θα είχε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, μονίμως πλεονασματικό προϋπολογισμό και δημόσιο χρέος σαν της Εσθονίας (10% του ΑΕΠ). Τα πράγματα όμως είναι πολύ σοβαρά. Και ας κάνουμε πλάκα μέσα στο πνεύμα της ημέρας λόγω Black Friday. Γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά και απέναντι σε αυτούς τους τύπους που αποτελούν εμπόδιο και μνημείο εξαπάτησης ή κουτοπονηριάς, η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Και ο μόνος τρόπος άμυνας είναι οι δρακόντειοι νόμοι από την πλευρά της Πολιτείας. Τελεία και παύλα…

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ