Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε την επέκταση των μέτρων στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι αθξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Tην επέκταση των μέτρων στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο προανήγγειλε .

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι τον Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών έδωσε 400 εκατ. ευρώ για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σημειώνοντας ότι μπορεί αυτό το ποσό να μην καλύπτει το σύνολο της αύξησης του κόστους της ενέργειας, αλλά μέρος αυτής.

«Επειδή υπάρχει αυτή η κρίση, καλύπτουμε ένα κομμάτι της αύξησης του κόστους στο ενεργειακό πεδίο και αυτό θα το κάνουμε και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Mega, για τον Φεβρουάριο η επιδότηση στο ρεύμα αναμένεται να είναι από 42 έως 50 ευρώ, αλλά και εκπτώσεις για τις πρώτες 300 kWh/μήνα.

Η επιδότηση φαίνεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό και δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Να σημειωθεί ότι επιδοτείται μόνο η πρώτη κατοικία, αλλά όχι οη φοιτητική.

Τι ισχύει για το φυσικό αέριο
Στο φυσικό αέριο η έκπτωση ήταν 16% από Οκτώβριο έως Νοέμβριο και 40% τον Δεκέμβριο, ενώ το Γενάρη η επιδότηση ήταν 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα + 20 ευρώ από τη ΔΕΠΑ. Για τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανακοινωθεί η επέκταση της επιδότησης για το φυσικό αέριο εντός της εβδομάδας. Κατά τις πληροφορίες του Mega, η επιδότηση θα είναι παρόμοια με αυτή του Ιανουαρίου.