Λίγες λώρες πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία οι εξελίξεις στην Ουκρανία ειναι σε τεντομένο σχοινί.

Τη στιγμή που όλοι αναμένουν τις συνομιλίες που θα γίνουν στο Πριπιάτ, ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου, περιέγραψε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας ως «περικυκλωμένη» και είπε ότι η εκκένωση πολιτών δεν είναι δυνατή «επειδή έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι».

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής» είπε στο Associated Press σήμερα, καθώς συνεχιζόταν η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, η οποία, όπως είπε, επέτρεπε στις αρχές να κυνηγούν «δολιοφθορείς» στους δρόμους. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε ρεύμα, αυτή τη στιγμή έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά η υποδομή έχει καταστραφεί για να παραδοθούν τρόφιμα και φάρμακα. Γι’ αυτό το μήνυμα για όλους είναι: «Υποστηρίξτε την Ουκρανία. Είμαστε δυνατοί» είπε.

«Κάθε Ουκρανός είναι περήφανος που είναι ανεξάρτητος, περήφανος που είναι Ουκρανός και είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δική μας χώρα».

Το Kiev Independent ανέφερε λίγο πριν τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) ότι σήμανε νέος συναγερμός για αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καλώντας τους πολίτες να οδηγηθούν επειγόντως στα καταφύγια.