«Πες του ότι θα τους διαλύσω!»: Αυτή ήταν η…οργισμένη απάντηση που έστειλε με τον«ειρηνοποιό αγγελιοφόρο» Αμπράμοβιτς ο Πούτιν, αφού πρώτα διάβασε το χειρόγραφο του Ζελένσκι! Μετά συνέχισε τους βομβαρδισμούς… Και φυσικά δεν ξέχασε να…προσεύχεται, ανάβοντας κεράκι και κάνοντας τους μεγαλόσταυρους μπροστά στις εικόνες της Παναγίας και του Χριστού. Ο Αμπράμοβιτς, ο Ρώσος ολιγάρχης που έχει βρει…απάγκιο στην Τουρκία, ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και συνάντησε κάπου κοντά στη Μόσχα τον Πούτιν. Εκεί του παρέδωσε το χειρόγραφο σημείωμα του Ζελένσκι. Στο οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος περιγράφει τη θέση της χώρας του για τους «όρους ειρήνης».

«Πες του ότι θα τους διαλύσω!»: Αυτή λοιπόν ήταν η απάντηση του ορθόδοξου προέδρου της Ρωσίας, σε έναν άλλο ορθόδοξο, τον πρόεδρο της Ουκρανίας: «Θα τους διαλύσω!».

Η απειλή αυτή του Πούτιν, που έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου, έδειξε το μέγεθος της σκληρότητάς του. Έτσι, το Κίεβο, η Μαριούπολη, το Ιρπίν, το Λουτσκ μέσα σε λίγες ώρες δέχθηκαν εκατοντάδες βόμβες. Στο Κίεβο οι συγκρούσεις γίνονται σώμα με σώμα! Στη Μαριούπολη πάνω από 160.000 άμαχοι είναι εγκλωβισμένοι από τους Ρώσους που αρνούνται να τους αφήσουν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να φύγουν από τη φωτιά του πολέμου με ασφάλεια. Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα αδυσώπητο πόλεμο, που, αν δεν τελειώσει άμεσα, τίποτε δεν θα είναι πλέον όπως ήταν χθες, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Είναι γεγονός πως δεν πρέπει να πιστεύουμε όλους αυτούς που, κάνοντας μπροστά στις εικόνες μεγαλόσταυρους, μας δίνουν την εντύπωση ότι είναι πολύ πολύ πιστοί! «Όλοι αυτοί είναι του “δήθεν και του φαίνεστε”, κάτι που η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν το δέχεται», μου έλεγαν τις προάλλες πολλοί φίλοι αρχιερείς και ιερείς.

Εκείνο πάντως που μου προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως μέχρι και σήμερα «κιχ» δεν έχει ακουστεί από το Άγιον Όρος για τη συμπεριφορά του Πούτιν, ο οποίος ήταν και είναι τακτικός επισκέπτης πολλών ιερών μονών του Αγίου Όρους, κάνοντας πάντα μεγαλόσταυρους μπροστά στα εικονίσματα της Παναγίας και του Χριστού, για να βλέπουν οι άλλοι «το πόσο πολύ πιστεύει»!

Αλήθεια, η μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους τι λέει; Πώς κρίνει τον αφανισμό ενός ορθόδοξου λαού, της Ουκρανίας, που επιχειρεί και κάνει ένας άλλος ορθόδοξος ηγέτης, ο «πιστός» Πούτιν, μιας άλλης ορθόδοξης χώρας, της Ρωσίας; Πώς κρίνει το γεγονός πως από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας χάθηκαν και χάνονται χιλιάδες αθώοι άνθρωποι και μέχρι τώρα 200 μικρά παιδάκια;

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο