Σε μια κομβική στιγμή για την πορεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, σε ένα μεταβαλλόμενο και διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, και ενώ η πανδημία έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της σε ολόκληρο τον κόσμο και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις γνωστές επιπτώσεις του, έχει δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε, διεξάγονται οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ. Και όπως είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η ΝΔ καλείται να παρουσιάσει όλο το θετικό και μεταρρυθμιστικό έργο της και να απευθυνθεί στους πολίτες με επιχειρήματα για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η σημερινή μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη είναι ανάγκη να δώσει απαντήσεις. Οι σύνεδροι από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν πάνω στις θεματικές ενότητες, όπως η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, οι νέες επενδύσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η κλιματική κρίση, αλλά και, κυρίως, η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι ευκαιρίες για τη νέα γενιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στόχος του «γαλάζιου» Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν όσα «αληθινά προοδευτικά, και όχι μόνο στα λόγια, έχουν γίνει μέσα σε δύσκολες συνθήκες για διαφορετικές κοινωνικές ομάδες» και, γι’ αυτό, το βασικό μήνυμα θα είναι ότι «η ΝΔ είναι η αληθινή κοινωνική – προοδευτική παράταξη». Τα κεντρικά δε κεφάλαια στα οποία επενδύει η κυβέρνηση και θα επιχειρήσει να αναδείξει στο Συνέδριό της η ΝΔ είναι η εργασία και η στέγη για τους νέους.

Στο Συνέδριο, φυσικά, θα συζητηθούν όλα και η φωνή των στελεχών, και ιδιαίτερα της νεολαίας, θα ακουστεί δυνατά σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Θα γίνουν προτάσεις και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ενώ με τη λήξη του Συνεδρίου η ΝΔ οφείλει να εκπέμψει το ηχηρό μήνυμα ότι είναι η παράταξη του μέλλοντος σε αντίθεση με άλλους που παραμένουν στο παρελθόν.

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο