Οι πρωτοφανείς απειλές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, κατέχουν κύρια θέση στα σημερινά πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου της Τουρκίας.

Με τίτλο : «Δεν κάνω πλάκα» η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει : «Πολύ σκληρή προειδοποίηση από τον Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, προειδοποίησε με πολύ σκληρά λόγια την Ελλάδα που κατά παράβαση των συμφωνιών εξόπλισε τα νησιά της στο Αιγαίο: Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά, βάλε μυαλό». Η εφημερίδα τονίζει πως η αντιπολίτευση στη Ελλάδα μιλάει για ειρήνη. «Την ώρα που φτάνουν αλλεπάλληλες αντιτουρκικές δηλώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της αντιπολίτευσης έδωσε μήνυμα ειρήνης».

H εφημερίδα Sabah αναφέρει πως: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα που εξοπλίζει τα νησιά : Συμμαζέψου και μείνε μακριά από όνειρα που όπως ακριβώς έγινε πριν από ένα αιώνα, θα καταλήξεις μετανιώσεις για αυτά» επισημαίνοντας στον τίτλο: «Βάλε μυαλό δεν κάνω πλάκα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Turkiye: «Ο αρχιστράτηγος έβαλε την στολή του και προειδοποίησε τελευταία φορά την Αθήνα : Ελλάδα βάλε μυαλό».

Για «πολύ σκληρή προειδοποίηση από τον Ερντογάν» κάνει λόγο η Yeni Safak, με δημοσίευμα που έχει τίτλο: «Ελλάδα βάλε μυαλό».

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ