Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη της ίδιας της χώρας μας ο πρωθυπουργός, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα για τη «βόμβα» του δημογραφικού προβλήματος. Παράλληλα ζήτησε να υπάρξουν εθνική αφύπνιση και λήψη συλλογικών αποφάσεων για το μέγα αυτό εθνικό θέμα. Για το οποίο όμως το ενδιαφέρον όλων μας –και δη της Βουλής– υπήρξε μέχρι τώρα μειωμένο.

Η τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα στην Ολομέλεια ήταν τον Μάρτιο του 2019. Είχε ολοκληρώσει τις εργασίες της (για το δημογραφικό) μία Επιτροπή της, και η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνει εμβληματικές δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος». Οι «εμβληματικές δράσεις» δεν ήλθαν ποτέ, παρά μόνον έναν χρόνο αργότερα, όταν η σημερινή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.

Όμως, το δημογραφικό πρόβλημα, το μέγα αυτό πρόβλημα για την ύπαρξη της ίδιας της χώρας μας,δεν αντιμετωπίζεται μόνον με «επιδόματα». Οι παρεμβάσεις επιδοματικού χαρακτήρα για την αντιμετώπισή του είναι μεν απαραίτητες, αλλά όχι αρκετές, όπως παραδέχτηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τις σημαντικές,είναι αλήθεια, δράσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού. Μεταξύ των οποίων και αυτή της ένταξης στην κοινωνία των προσφύγων που νομίμως βρίσκονται στη χώρα μαςκαι έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Είπε και κάτι άλλο όμως ο πρωθυπουργός. Ότι για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού απαιτούνται ομοψυχία, συνεννόηση και συλλογικές αποφάσεις. Το δημογραφικό πρόβλημα ναι, πρωτίστως είναι ευθύνη της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή μιας συγκροτημένης «εθνικής στρατηγικής». Το πρόβλημα όμως αυτό πρέπει να μας συνεγείρει όλους. Δεν μπορεί να παρακολουθούμε απαθείς τη δημογραφική γενοκτονία μας.

Όσο το μέγα αυτό εθνικό θέμα δεν αντιμετωπίζεται στα σοβαρά απ’όλους,η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ζωτική απειλή για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας.

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο