Η βρετανική εφημερίδα, «Guardian», αναφέρει, «αυτό δεν έχει ξαναγίνει», αναγγέλλοντας ότι  πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον αποχώρησαν ταυτόχρονα, ανεβάζοντας τον αριθμό των παραιτήσεων για το «σκάνδαλο Πίντσερ» σε 23 και καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη πολιτικά την θέση του Μπόρις Τζόνσον.

Υπογράφοντας κοινή επιστολή παραίτησης, οι πέντε υπουργοί κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει «δεδομένων των ζητημάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», ενώ ζητούν την παραίτηση Τζόνσον.

Οι πέντε υπουργοί που παραιτήθηκαν είναι: Kemi Badenoch, ο υπουργός Ισότητας, Neil O’Brien, υπουργός Αναβάθμισης, Alex Burghart, υπουργός Δεξιοτήτων, Lee Rowley, υπουργός Επιχειρήσεων και Julia Lopez, υπουργός ΜΜΕ και ψηφιακών δομών.

Πάντως, την ώρα που η συντηρητική κυβέρνησή βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αμφισβήτησης, ο Τζόνσον επιστράτευσε το χιούμορ του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή είναι μία «μεγάλη ημέρα» επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει «τη μεγαλύτερη φορολογική μείωση της τελευταίας δεκαετίας».

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι του έχει δοθεί μια «κολοσσιαία εντολή» και θα «παραμείνει εκεί στην πρωθυπουργία » για να «κερδίσει άλλες γενικές εκλογές», προσθέτοντας: «Η δουλειά ενός πρωθυπουργού είναι να συνεχίσει και αυτό θα κάνω», τόνισε.