Απάντηση στο ξέσπασμα πυρκαγιών εν μέσω καύσωνα με θερμοκρασίες που σπάνε ρεκόρ στη Βρετανία, έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, κηρύσσοντας σήμερα «μείζον περιστατικό», την κατάσταση που επικρατεί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσει πολλές πυρκαγιές μέσα και γύρω από την πόλη.

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινοτήτων μας, αλλά η κήρυξη ενός μείζονος περιστατικού μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας», ανέφερε η υπηρεσία.

«Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Παρακαλώ μείνετε ασφαλείς», ανέφερε ο Καν στο Twitter, για την πυροσβεστική, καθώς οι θερμοκρασίες γύρω από το Λονδίνο ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή, η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι περίπου 100 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά έχουν αναπτυχθεί σήμερα το απόγευμα για να κατασβήσουν μια φωτιά που μαίνεται σε ένα χωριό ανατολικά του Λονδίνου, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η φωτιά σαρώνει εκτάσεις βλάστησης και έχει καταστρέψει πολλά σπίτια στο χωριό Γουένινγκτον, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.