Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο Mega για τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, η στήριξη θα συνεχίζει να υπάρχει, και θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Προφανώς και θα υπάρχει παραπάνω στήριξη σε αυτούς που πετύχουν μια περαιτέρω εξοικονόμηση με την ηλεκτροδότηση, αλλά και στήριξη θα υπάρχει και σε αυτούς που δε θα πετύχουν τον στόχο της μείωσης της ενέργειας. Όλοι θα έχουν οικονομική στήριξη στην ηλεκτρική ενέργεια. Το επίδομα θέρμανσης θα είναι αρκετά πιο διευρυμένο ως προς το ύψος του ποσού αλλά και ως προς τα κριτήρια και προσαρμοσμένο βάσει των αναγκών, δηλαδή σε περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη μιλάμε για 10-12 φορές μειωμένη τιμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ έδωσε τον “οδικό χάρτη”. Για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουν γίνει μία σειρά από κινήσεις. Πρώτα από όλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα όσον αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια που αρχίζει σιγά σιγά να το υιοθετούν και άλλες χώρες, και αφορά στην άντληση πόρων προς το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να μπορούν να ενισχύονται οι καταναλωτές αλλά και η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού. Δεύτερον, η ανάπτυξη της οικονομίας, η πολιτική του προηγούμενου διαστήματος που διατηρεί την οικονομία μας σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε παρεμβάσεις ουσιαστικές, αλλά και στοχευμένες, χωρίς να εκτροχιάζεται η οικονομία.

Στόχος να αποδείξουμε στην πράξη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών και παράλληλα θα συνεχίσουμε μία πολιτική που θα αυξάνει τον πλούτο της χώρας και θα δημιουργεί απασχόληση και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος, για τον προϋπολογισμό αλλά και για τις ενισχύσεις στο πετρέλαιο κίνησης ανέφερε ότι «αυτή την ώρα έχουμε στόχο την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Η δυνατότητά μας να παρέχουμε αυτά τα μέτρα, δεν έγινε τυχαία, δεν συνέβη απλώς. Είναι αποτέλεσμα μία διαχείρισης κι μίας προτεραιοποίησης που έχουμε κάνει στην ελληνική οικονομία. Θέλουμε να ενισχύσουμε την επενδυτική βαθμίδα και να κερδίζει επίπεδα στην αξιολόγηση των διεθνών οίκων και να προσεγγίζει ολοένα και κοντύτερα στην ανάπτυξη των επενδύσεων».

«Με πολύ σώφρονα τρόπο έχουμε αποδείξει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει γρήγορα αντανακλαστικά και ενσυναίσθηση. Κάθε καινούρια δυνατότητα που υπάρχει θα αξιολογείται. Η οικονομική ανάπτυξη που πετυχαίνουμε είναι για να βελτιώνουμε την κοινωνία συνολικά», εξήγησε ακόμη.

«Είναι φυσικό όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι να θέλουν πάντα το κάτι παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού υπήρχαν και μόνιμα μέτρα, υπήρχε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η μείωση του ΦΠΑ για κάποια αγαθά, υπήρχε κίνητρο για αλλαγή των εργασιακών συνθηκών στις επιχειρήσεις για την μείωση του τέλους επιτηδεύματος», τόνισε ο κ. Οικονόμου.