Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα επίσημα εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη. Σε μια εκδήλωση με υψηλό συμβολισμό, που διεξήχθη στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικογένεια του Δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου,  υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης, Ελληνικού, π. Αντώνιο, ενώ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας:
«Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας».

Ο Δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης δήλωσε σχετικά με την επένδυση: «Το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές Κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις».

Ο CEO της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, στην ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί  και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το ελληνικό! Ένα έργο όλων μας!»

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.