Τα ποσά για ΙΧ και δίκυκλα – Η εκτίμηση για το πετρέλαιο κίνησης

Για τις αρχές του Νοέμβρη φαίνεται πως «κλειδώνει» η εφαρμογή του τρίτου «Fuel Pass», τόσο στο πετρέλαιο κίνησης όσο και τη βενζίνη, με επιδότηση απευθείας στην αντλία και τα ίδια κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται να «λύνει τα χέρια της κυβέρνησης» για ένα σχέδιο τριών μηνών.

Συγκεκριμένα, για το Fuel Pass 3 εξετάζεται το εξής σενάριο για τη βενζίνη:

  • Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
  • Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ
  • Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα, ενώ η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Εισοδηματικά κριτήρια: έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης -εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό- έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα, ίσως από τις αρχές Νοεμβρίου, σε επιδότηση, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Αυτό που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι αν η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο, ως ίσχυε δηλαδή, ή αν θα φτάσει τα 20 – 25 λεπτά, σύμφωνα με ένα σενάριο που φέρεται ότι εξέταζε το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πιθανότερο σενάριο για την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης είναι τα 15 λεπτά.