Η οδική ασφάλεια βασίζεται στο τρίπτυχο Δρόμος – Όχημα – Οδηγός. Για να πετύχουμε το στόχο των «μηδενικών ατυχημάτων», δεν αρκούν οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι. Οφείλουμε και εμείς ως οδηγοί να σεβόμαστε τους κανόνες και τους άλλους οδηγούς γύρω μας, να ακολουθούμε τις οδηγίες και τις σημάνσεις στους δρόμους και να προσαρμόζουμε την οδηγική μας συμπεριφορά στις επικρατούσες κάθε φορά συνθήκες.

Με στόχο να καλλιεργήσει μία οδηγική κουλτούρα που επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την υπευθυνότητα, η Ολυμπία Οδός έχει αναπτύξει το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η ζωή δεν έχει Undo», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδηγικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.Α.Σ). Η καινοτομία του προγράμματος αυτού έγκειται στο ότι προσεγγίζει τόσο τους οδηγούς του σήμερα αλλά και εκείνους του αύριο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε καλοκαίρι, η Ολυμπία Οδός με το Ι.Ο.ΑΣ. διοργανώνει κάθε καλοκαίρι τη δράση «PIT STOP για την οδική ασφάλεια» σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) κατά την οποία διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι στα οχήματα των επισκεπτών. Ταυτόχρονα, οι οδηγοί έχουν την ευκαιρία να βιώσουν διαφορετικές πτυχές της οδικής ασφάλειας με τη βοήθεια προσομοιωτών, καθώς και να λάβουν πλούσια δώρα.

Μία ακόμα προέκταση του προγράμματος είναι το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάν’το Σωστά» που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Στόχος του προγράμματος, το οποίο έχει πάρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, είναι να εκπαιδεύσει τις επόμενες γενιές οδηγών πάνω σε θέματα οδηγικής ασφάλειας, βάζοντας τους «μπροστά στο τιμόνι» με τη βοήθεια ειδικών προσομοιωτών.

Παράλληλα, αξιοποιώντας όλα τα επικοινωνιακά της κανάλια, η Ολυμπία Οδός φροντίζει καθημερινά να ενημερώνει το κοινό της σχετικά με την οδική ασφάλεια. Έτσι αναρτά προωθητικό υλικό στην ιστοσελίδα και τα social media (Facebook, Instagram, Twitter, Linked in)  της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την ασφαλή οδήγηση σε διαφορετικές συνθήκες.

Στο κανάλι της Ολυμπίας Οδού στο YouTube υπάρχουν πολλά σχετικά ενημερωτικά βίντεο, τα οποία έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο views.

Επίσης, και μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Olympia Odos App παρέχονται υπηρεσίες πρόβλεψης κυκλοφορίας αλλά και ηχητικές ενημερώσεις αναφορικά με έκτακτα συμβάντα, ενισχύοντας τις συνθήκες ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο.

Με στόχο η Ελλάδα, με τους πυκνούς αυτοκινητοδρόμους της, να γίνει πρότυπο οδικής ασφάλειας, η Ολυμπία Οδός αναλαμβάνει με ενθουσιασμό και πάθος το ρόλο της ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος και ενεργό μέλος του «Ιδρύματος για την Υπεύθυνη Οδήγηση» του Ομίλου VINCI (Fondation VINCI Autoroutes), υλοποιώντας δράσεις σαν τις παραπάνω για την καλλιέργεια της υπεύθυνης οδηγικής κουλτούρας, με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο.