«Χωρίς κομματικές παρωπίδες», όπως αναφέρει, αλλά ως οικονομολόγος που έχει ιδιαίτερες γνώσεις στο θέμα, ο Νίκος Παπανδρέου, σε άρθρο του στην «Οικονομική Επιθεώρηση» αποθεώνει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη να συγκρατήσουν τις τιμές με το «καλάθι του νοικοκυριού».

«Για τις τιμές των απαραίτητων αγαθών κατανάλωσης, η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια πρωτότυπη και ως τώρα εξόχως πετυχημένη πολιτική» γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου και συνεχίζει:

«Το μοντέλο ελέγχου τιμών που βαφτίστηκε ”το καλάθι του νοικοκυριού” είναι παράδειγμα έξυπνης οικονομικής πολιτικής. Έξυπνης επειδή ως τώρα δείχνει ότι έχει πετύχει, και χωρίς κρατικά έξοδα. Μια πολιτική ευέλικτη, που αναπροσαρμόζεται κάθε εβδομάδα και ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο της ταχύτητας στην απίστευτη ρευστότητα των σημερινών αγορών. Έχει το επιπλέον ατού ότι δεν αλλοιώνει τα θετικά της αγοράς, εφαρμόζεται με ευκολία, χωρίς να χρειάζεται το κράτος να στήσει μια ολόκληρη γραφειοκρατία από ελεγκτές».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου.

«Τον Νίκο Παπανδρέου δεν τον γνωρίζω ιδιαιτέρως. Τον εκτιμώ ως έναν έξυπνο άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση είναι ο πρώτος που έγραψε ένα άρθρο με καθαρά οικονομικούς όρους και κατάλαβε ποια είναι η χρησιμότητα και ο τρόπος λειτουργίας του καλαθιού» σημειώνει.