Μόνο από τον θεατρικό οίστρο με τον οποίο στάθηκε μπροστά στις κάμερες έξω από την ΑΔΑΕ το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, καταλάβαινες ότι η υπόθεση «έχει ψωμί», αφού όπως είπε με στόμφο: «Το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι!».Tο όλο σκηνικό θύμιζε την…καγκελόπορτα του Μαξίμου, όπου είχε στηθεί τότε ένα άλλο σόου και απ’ όπου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (κάθεται στο σκαμνί σήμερα) μιλούσε για τη Novartis, για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Κάποιοι θυμήθηκαν τώρα και ένα άλλο σόου, που είχε στηθεί κάποτε, προ των εκλογών του 2015, εκείνο της ανύπαρκτης υπόθεσης της «απόπειρας χρηματισμού» Χαϊκάλη. Στημένο κι αυτό από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που συνεχίζουν και σήμερα να αναδεικνύουν σοβαρές κατά τα άλλα υποθέσεις σε«έργα ελαφρού θεάματος», περιτυλιγμένα με μπόλικη τοξικότητα.

Novartis και υποκλοπές, δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει παρόμοια παραμορφωτική και στομφώδη προσέγγιση. Τότε είχαμε αποκλειστικά δημοσιεύματα στην «κομματική εφημερίδα», Δημήτρη Τζανακόπουλο στον Άρειο Πάγο «για ενημέρωση» και αργότερα γκραν σόου με δέκα κάλπες στη Βουλή. Τώρα έχουμε πάλι αποκλειστικά δημοσιεύματα, Τσίπρα σε Ράμμο «για ενημέρωση» και γκραν σόου στη Βουλή με κατηγορίες για «δημοκρατική εκτροπή». Και μετά κατάθεση προτάσεως δυσπιστίας, προσπάθεια δημιουργίας αντικυβερνητικού μετώπου και κατασκευή ενόχων. «Ένοχος ένοχο ου ποιεί», όπως είπε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή, ο οποίος και…υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα τις δύο σοβαρές υποθέσεις (με Παπαγγελόπουλο και Παππά), για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ κάθεται αυτές τις ημέρες στο σκαμνί, και τον «κουκουλοφόρο» μάρτυρα της Novartis, που κατηγορείται για σύσταση συμμορίας.

Ναι, Novartis και υποκλοπές είναι δύο σοβαρές υποθέσεις, τις οποίες όμως ευτέλισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός της.

Οι χειρισμοί που ακολούθησε και ακολουθεί,όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά δημιουργούν πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για τις μεθοδεύσεις που έχουν προηγηθεί και τους σκοπούς που επιδιώκονται. Αλλά, όπως είπε και ο πρωθυπουργός: Όταν δεν έχεις να πεις τίποτα στους πολίτες για το πώς οραματίζεσαι το μέλλον, όταν δεν μπορείς ούτε να υπερασπιστείς το παρελθόν σου, διότι αυτό φέρνει στη μνήμη εξαιρετικά επώδυνες αναμνήσεις, τότε καταλήγεις να κάνεις το μόνο το οποίο ξέρεις: Να στήνεις σόου, να καταφεύγεις στην τοξικότητα, να διχάζεις, να πολώνεις και να επιχειρείς να κυλήσεις την πολιτική ζωή του τόπου στη λάσπη. Με απώτερο, βεβαίως,σκοπό να κερδίσει κάποιες ψήφους και να μη χάσει τις εκλογές.

Τις οποίες όμως, κατά πως δείχνει η τοξική…συμπεριφορά του Τσίπρα, αλλά και οι δημοσκοπήσεις, τις έχει χαμένες από χέρι…

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο