Κάποιοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια (ελληνικά) Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν να επιμένουν για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο και τα fake news με τη «νεκρή 5χρονη Μαρία». Δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη η τακτική της Κουμουνδούρου. Έχουν γίνει χειρότερα πράγματα στο παρελθόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του εκτίναξαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36%, με το μεγαλύτερο fakenews στην ελληνική ιστορία της Μεταπολίτευσης: το σκίσιμο των μνημονίων.Το 2015, η υποτιθέμενη αντισυστημικότητα θριάμβευσε. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ μπήκαν στην κυβέρνηση, η Χρυσή Αυγή έπιασε ποσοστό-ρεκόρ, μέχρι και ο Λεβέντης μπήκε στη Βουλή.

Πώς συνέβη όλο αυτό; Με fake news. Τι έλεγαν όλοι αυτοί; Πως τα μνημόνια τα είχαν εφεύρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να φτωχοποιήσουν τους Έλληνες και να κάνουν βίαιη αναδιανομή του πλούτου. Πως ήταν συνεργάτες της τρόικας. Πως ήταν γερμανοτσολιάδες. Πως με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσαν κάθε επώδυνο μέτρο. Πως η επιστροφή στη δραχμή θα έσωζε τη χώρα. Όλα αποδείχθηκαν fakenews. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε η μνημονιακότερη της δεκαετίας. Κι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πολιτικό θράσος να μιλάει για αλήθεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για στήριξη των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης, για…φώτα της Δημοκρατίας.Τα ίδια έκανε τότε, τα ίδια κάνει και τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση. Με την πανδημία, με τα lockdowns, με τα εμβόλια, με την ενεργειακή κρίση. Το ίδιο κάνει με καθετί. Τσαλαβουτάει σε ψευδοαφηγήματα και προσπαθεί να αποκομίσει κομματική οφέλη από fake news.

Δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για κανέναν από αυτά τα οργιώδη πολιτικά ψεύδη. Μόνο κάτι για «αυταπάτες» ψέλλισε. Ούτε πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη. Αντιθέτως. Έως τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να βομβαρδίζει με fake news, μπας και τσιμπήσουν κάτι τα ποσοστά του.

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο