Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε: «Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επενδυτική πορεία της χώρας είναι η περίπτωση να έχουμε πολιτική ανωμαλία».

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα παραμένει μία χώρα που έχει σημασία, «αλλά με μια κυβέρνηση σταθερή και έχει σημασία να είναι μία κυβέρνηση όπως είναι η δική μας φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική».

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ακόμη: «Εάν η χώρα έχει πολιτική σταθερότητα, με μία φιλοεπενδυτική κυβέρνηση, δηλαδή για να μην χάνουμε χρόνο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανά αυτοδύναμο πρωθυπουργό, όπως πήγαμε γρήγορα αυτά τα τέσσερα χρόνια θα πάμε ακόμα γρηγορότερα και τα επόμενα τέσσερα. Εάν η ενδογενής ελληνική γκρίνια μας οδηγήσει στο να κάνουμε το ατύχημα, τότε μετά από χρόνια οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κλαίνε γιατί έγινε το λάθος. Υπάρχει το ατύχημα που είναι να έχουμε πολιτική αστάθεια και υπάρχει το δυστύχημα να μπει και ο Γιάνης, με ένα νι, στην κυβέρνηση και να κλαίμε όλοι μαζί».

Ακόμη, επισήμανε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, κάθε χρόνο – την τελευταία τετραετία – οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) είναι περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Όπως είπε, το 2021 κάναμε ρεκόρ ΞΑΕ όλων των εποχών, το 2022 κάναμε μεγαλύτερο ρεκόρ ΞΑΕ όλων των εποχών και το 2023, εάν δεν έχουμε πολιτική αναταραχή μετά τις 21 Μαΐου, θα έχουμε τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΞΑΕ όλων των εποχών.