Όπως ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές, ένοπλοι σκότωσαν Εβραίο έποικο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα και παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση που συνδέεται με την παράταξη Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ανέλαβε την ευθύνη.

Κάτοικος του οικισμού Χερμές, περίπου έξι χλμ. από τα σύνορα της Δυτικής Όχθης με το Ισραήλ, πυροβολήθηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του εκεί κοντά, ανέφερε σε μια δήλωση ο ηγέτης των εποίκων Γιόσι Νταγκάν. Σύμφωνα με αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, ήταν περίπου 30 ετών. Το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε ανακοίνωσε τον θάνατό του.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε πως έρευνες είναι σε εξέλιξη για τη σύλληψη των ενόπλων. Οι συνδεόμενες με τη Φάταχ Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα ανεφεραν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση για να εκδικηθούν τον θάνατο Παλαιστινίων από το Ισραήλ.

“Αυτή και άλλες επιχειρήσεις που θα έρθουν, δεν θα είναι η τελική απάντηση προκειμένου να καταπραϋνθεί ο πόνος μας για τον θάνατο των μαρτύρων μας. Ο πόνος μας είναι μεγαλύτερος, έτσι είναι και η εκδίκησή μας”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες.