Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκαν στο Φανάρι για τα Θεοφάνια, ωστόσο αποστάσεις κράτησαν ο ένας από τον άλλον.

Τόσο στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία όσο και στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν πάντα να υπάρχει κάποιος ανάμεσά τους.

Μετά τις δύο τελετές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται, είπε ότι «είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα. Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ευχήθηκε «στην αρχή της νέας χρονιάς να υπάρχει ευημερία οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες και ειδικά τους πιο αδύναμους. Εύχομαι σταθερότητα και ειρήνη στην ανθρωπότητα».

Με απόσταση δύο καθισμάτων και ενός διαδρόμου ανάμεσά τους κάθισαν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης και στον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία για τα Θεοφάνια.