Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, περνώντας από συμβολικούς αποκλεισμούς οδών, δηλώνουν οι αγρότες.

Πιο αναλυτικά, οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν αναγγείλει ότι θα αποκλείσουν επ’ αόριστον, από σήμερα στις 10 το πρωί, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Η Ε.Ο πιθανώς να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο, όπως τονίζουν, προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών έμεινε εξάλλου και εχθές κλειστή για δύο ώρες, αφού την απέκλεισαν αγρότες στο ύψος του κόμβου Πορταριάς.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων για να καθοριστεί ο τρόπος που θα γίνει η κάθοδος των αγροτών στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους αγρότες, ο υπουργός είπε “όχι” στην κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, με τους ίδιους να δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα μεταβούν με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα, παρά την απαγόρευση.