Αλήθεια,πόσο νοιάζεται η κοινωνία, και σε μεγάλο βαθμό οι πτοημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, για όλα αυτά που συμβαίνουν στο πάλαι ποτέ ελπιδοφόρο,κατ’αυτούς,κομμάτι της Αριστεράς;

Οι ενδείξεις είναι σαφείς: Κανένας από τους σημερινούς κουμανταδόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι συνολικά η συμπεριφορά τους οδηγεί το κόμμα τους σε διασυρμό.

Η πρώτη περίοδος Κασσελάκη –από την εκλογή του μέχρι τη διάσπαση– φανέρωσε έναν χώρο στον οποίο περίσσευαν το μίσος και η χολή. Ήταν μια κατάσταση άκρως απωθητική για την κοινωνία, η οποία τιμώρησε έτι περαιτέρω αυτόν τον χρεωκοπημένο θίασο. Το έδειξαν –και το δείχνουν μέχρι σήμερα– οι δημοσκοπήσεις.

Τώρα συμβαίνει κάτι χειρότερο: Το «θέατρο Κασσελάκη» δεν απωθεί απλώς τον κόσμο, αλλά ενεργοποιεί αντανακλαστικά γέλωτος, χλεύης και οίκτου.

Λένε ότι ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο θα τα καταφέρει και θα τους συμμαζέψει. Άλλοι ισχυρίζονται ότι θα προκαλέσει νέα διάσπαση, για να πάει «καθαρός»στις ευρωεκλογές και να επιρρίψει στους νέους διασπαστές την ευθύνη για την αποτυχία.

Και βέβαια, πολλές είναι οι συζητήσεις και για τον ρόλο του Τσίπρα μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Και ατελείωτα τα σχόλια για τη στάση των «δικών» του έναντι του Κασσελάκη, κι άντε πάλι συζητήσεις για τον Παππά και τον Πολάκη, την Τζάκρη(!) και τη Δούρου, που καιροφυλακτεί.

Τζάμπα θόρυβος. Ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει εμπλακεί στη μοίρα του». Προώρισται να σβήσει και θα σβήσει.

Όμως είχαν και έχουν την υποχρέωση όλοι τους –από τον Τσίπρα μέχρι τους παρατρεχάμενους του Κασσελάκη– να προστατεύσουν τον χώρο αυτόν, την όποια Αριστερά, από τον εξευτελισμό. Δεν το έπραξαν.

Και δυστυχώς όλοι αυτοί δεν θα σβήσουν ηττημένοι, αλλά στιγματισμένοι και δακτυλοδεικτούμενοι: Διέσυραν τη συγκεκριμένη«πρώτη φορά Αριστερά» και θα την παραδώσουν ευτελισμένη στην κοινή χλεύη.

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο