Η διαδικασία είναι αρκετά απλή
Η ψηφιοποίηση των τραπεζικών υπηρεσιών αλλάζει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα ΑΤΜ στην καθημερινότητά μας. Πλέον, οι πελάτες μπορούν να κάνουν ανάληψη χρημάτων χωρίς να χρησιμοποιήσουν τη φυσική τους κάρτα, αρκεί να έχουν ενσωματώσει την κάρτα τους σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπως το Apple Pay ή το Google Wallet, στο κινητό τους τηλέφωνο.
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: ο χρήστης πλησιάζει το smartphone του στο σημείο ανέπαφης συναλλαγής του ΑΤΜ, επιβεβαιώνει την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας είτε δακτυλικό αποτύπωμα είτε αναγνώριση προσώπου (Face ID) και ολοκληρώνει την ανάληψη χωρίς να εισάγει την κάρτα στην ειδική θυρίδα του μηχανήματος.
Τράπεζες που προσφέρουν την υπηρεσία
Τρεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, δηλαδή η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, έχουν ήδη εγκαταστήσει ΑΤΜ που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα διαθέτουν ειδική σήμανση για αναλήψεις χωρίς κάρτα και είναι διαθέσιμα τόσο για τους πελάτες τους όσο και για χρήστες άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων.
Η δυνατότητα χρήσης ψηφιακού πορτοφολιού στα ΑΤΜ αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση της ευκολίας, της ασφάλειας και της ταχύτητας στις συναλλαγές, προμηνύοντας ένα μέλλον όπου οι τραπεζικές υπηρεσίες γίνονται ολοένα και πιο ανέπαφες.