Παρασκηνιακά Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Άδωνις, Γεννηματά και Θεοδωράκης κατά κυβέρνησης από το βήμα της ΚΕΔΕ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ/ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου παρέμβαση έκαναν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Από το βήμα της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στον «Κλεισθένη», ενώ προς τους δημάρχους είπε χαρακτηριστικά ότι «Ο στόχος μας είναι η αποκέντρωση και είναι δέσμευση για μας να την στηρίξουμε. Οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοικτές και σας καλώ να συμπορευθούμε μαζί ώστε να την αναστηλώσουμε για να διαδραμάτισει το σοβαρό ρόλο της».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του απάντησε στον υπουργό λέγοντάς του: «Κύριε υπουργέ, άμα ήσασταν από την αρχή σε αυτή τη θέση τότε θα είχαμε γλιτώσει πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με τον Κλεισθένη, άμα η Νέα Δημοκρατία ερχόταν πιο νωρίς στην εξουσία θα τον καταργούσαμε αμέσως τον Κλεισθένη. Μην ανησυχείτε, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις έρθει στην εξουσία θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κάνει τη ζωή των δημάρχων πιο εύκολη».

Η Φώφη Γεννηματά από το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι: «Ο νόμος Κλεισθενης πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το ΚΙΝΑΛ θα αγωνιστεί μαζί σας για την επούλωση της δημοκρατίας στη τοπική αυτοδιοίκηση».

Τον λόγο πήρε και ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Λαϊκή Ενότητα.

Θερμές συνομιλίες με δημάρχους και στελέχη της αυτοδιοίκησης είχε η Φώφη Γεννηματά, πριν και μετά την τοποθέτησή της.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης που μίλησε επίσης με πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης και παλιούς γνωστούς.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Χρυσουλάκης

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ