Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Οι προτεραιότητές της ΝΔ αφορούν τους λίγους και όχι τους πολλούς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία του στο Πασαλιμάνι εμφανίστηκε να απορρίπτει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την στάση των θεσμών για τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης. «Ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα, ούτε οι δανειστές, ούτε οι δημοσκόποι… Το βράδυ της Κυριακής, οι δημοσκόποι και οι δημοκόποι, δεν θα μπορούν να κοιμηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Κάθε φορά που μιλάνε ξεγυμνώνονται. Ξεγυμνώνεται το πρόγραμμά τους. Οι προτεραιότητές τους αφορούν τους λίγους και όχι τους πολλούς»δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμα έστρεψε και τα «πυρά» του κατά του κ. Βέμπερ λέγοντας «Ο κ. Βέμπερ, ο φίλος του κ. Μητσοτάκη, μας το είπε καθαρά. Μας προειδοποίησε να μην τα ψηφίσουμε. Που σιγά μη γίνει αυτός ο Βαυαρός ανθέλληνας, πρόεδρος της Κομισιόν… Τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αλλά και όσα δεσμευτήκαμε για το 2020, είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα σε αυτούς που όπως είπε χαρακτηριστικά επιχείρησαν να φτιάξουν μια πειραματική δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ,στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015. Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά».

Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τόνισε: «Εμείς, έντιμα και καθαρά καταθέτουμε τα πεπραγμένα μας. Τα όσα κάναμε σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Αλλά και όσα υλοποιήσαμε τους τελευταίους 9 μήνες. Την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% στις χαμηλές περιουσίες και κατά 30% μεσοσταθμικά. Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τη στήριξη της ειδικής αγωγής με 4.500 προσλήψεις. Το επίδομα ενοικίου για 240.000 νοικοκυριά».

Σε ότι έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Κάθε φορά που μιλάνε ξεγυμνώνονται. Ξεγυμνώνεται το πρόγραμμά τους. Οι προτεραιότητές τους αφορούν τους λίγους και όχι τους πολλούς».

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa