Κόσμος

Αυτός είναι ο «χασάπης με τα ακουστικά» που μακέλεψε τον Κασόγκι (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, ο εξαφανισμένος Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι βασανίστηκε πριν αποκεφαλιστεί εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η εφημερίδα επικαλείται ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων που υπέστη ο άτυχος δημοσιογράφος. Κύριος ύποπτος για τις αρχές, είναι ο ιατροδικαστής Σάλα αλ-Τουμπάιγκι που συμμετείχε στην ομάδα των Σαουδαράβων πρακτόρων που είχαν φτάσει εκείνη την ημέρα στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ.

Σύμφωνα λοιπών με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, ο «χασάπης-γιατρός» ζήτησε από όσους βρίσκονταν μέσα στο προξενείο να βάλουν τα ακουστικά τους και στην συνέχεια ξεκίνησε να μακελεύει τον Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος ήταν δεμένος πάνω σε ένα τραπέζι, υπό τους ήχους μουσικής.

Το βασανιστήριο κράτησε για 7 λεπτά στα οποία του έκοψε τα δάχτυλα και στην συνέχεια τον αποκεφάλισε. Συνεχίζοντας την αποτρόπαια πράξη του τον διαμέλισε και πέταξε τα κομμάτια του σε τοξικό οξύ ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος του Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι είναι ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής ομάδας του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας. Ο «χασάπης με τα ακουστικά», έχει εκπαιδευτεί σε ιδρύματα στη Μελβούρνη με υποτροφία από τη Σαουδική Αραβία. Ήταν για 3 μήνες στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής το 2015, ενώ είχε κάνει σπουδές στην Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ