Κόσμος Τεχνολογία

«Βροχή» οι μηνύσεις στην Apple μετά την παραδοχή

iphone 7
O επιχειρηματικός κολοσσός Apple παραδέχτηκε ότι με ειδικό αλγόριθμο μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα τηλέφωνα, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία παραδέχτηκε ότι κατέχει κάποιους αλγορίθμους που βοηθούν τα iPhone να διατηρούν καλύτερες επιδόσεις αν περιέχουν παλαιότερες μπαταρίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ενέργεια που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία τους. Στόχος των αλγορίθμων αυτών, όπως ισχυρίζεται η εταιρία είναι να εμποδίζει το ξαφνικό κλείσιμο των παλαιότερων μοντέλων iPhone ώστε οι συσκευές της να μπορούν να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Με άλλα λόγια η εταιρία παραδέχτηκε ότι επιβραδύνει σκοπίμως τις αποδόσεις μερικών παρωχημένων μοντέλων iPhone, μειώνοντας τις απαιτήσεις ισχύος τους μέσω της χρήσης ειδικών αλγορίθμων, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή. Τέτοιου τύπου αλγόριθμοι τίθενται σε λειτουργία στα παρωχημένα iPhone έπειτα από το λανσάρισμα νέων, πιο εξελιγμένων μοντέλων.

Μετά την παραπάνω ανακοίνωση της Apple δύο κάτοχοι iPhone 7, οι Stefan Bogdanovich και Dakota Speas αποφάσισαν να πάνε την υπόθεση μέχρι το δικαστήριο της Καλιφόρνια καθώς όπως υποστηρίζουν, η εταιρία ουδέποτε ζήτησε τη συγκατάθεσή τους για την «επιβράδυνση των iPhone που έχουν στην κατοχή τους» και έτσι υπέστησαν «παρεμβολές στη χρήση των iPhone τους λόγω ηθελημένων επιβραδύνσεων». Επίσης αναφέρουν ότι λόγω αυτών των αλγορίθμων της Apple υπέστησαν τόσο οικονομικές ζημίες, καθώς και άλλου τύπου, και τώρα ζητούν αποζημίωση από την Apple.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa