Πολιτική

Γαβρόγλου: Οι Ιεράρχες που αρνούνται τη συμφωνία θα λογοδοτήσουν στην ιστορία

Μπορεί ο διάλογος με την Εκκλησία να έχει «παγώσει», ο Κώστας Γαβρόγλου όμως υποστηρίζει ότι οι συζήτηση από την πλευρά της Πολιτείας δεν θα σταματήσει.

Ο υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι  «Η Εκκλησία αρνείται να πάρει θέση. Δυστυχώς κάποιοι από την Ιεραρχία, ευτυχώς όχι όλοι και αυτό είναι το θετικό, δεν θέλουν να επέλθει αυτή η συμφωνία. Αυτοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην ιστορία.»

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στα σχολικά προγράμματα και πιο συγκεκριμένα στο μάθημα των θρησκευτικών, ο κ. Γαβρόγλου υπενθύμισε ότι  «Υπήρξε μια συμφωνία πριν τρία χρόνια μεταξύ του Αρχιεπισκόπου, του τότε υπουργού Νίκου Φίλη και του Πρωθυπουργού ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι υποχρεωτικό», ενώ συμβούλεψε «Να μην γίνονται λοιπόν άδικα των αδίκων “μαγκιές”, μια ώρα διδακτικής ύλης θρησκευτικά δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Το μεγάλο πρόβλημα με τα θρησκευτικά είναι ότι ελάχιστοι μαθητές το παίρνουν στα σοβαρά. Με τα καινούργια βιβλία που έχουμε και με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο μάθημα τα τελευταία χρόνια τα θρησκευτικά είναι ένα σοβαρό μάθημα και τα παιδιά θα πρέπει να το παίρνουν στα σοβαρά ως μέρος της γενικής παιδείας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa