Κόσμος

Γιούνκερ για Brexit: Έπρεπε να παρέμβουμε πριν από το δημοψήφισμα

Σε σημερινές του δηλώσεις ο επερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι το Brexit αποτελεί μια τραγική στιγμή για την ΕΕ.

«Είναι αντίθετο προς την αίσθηση της ιστορίας και του πνεύματος του (πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον) Τσώρτσιλ, ο οποίος την εποχή του συνηγορούσε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Στην συνέχεια τόνισε πως «υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να φθάσουμε σε μια συμφωνία» με το Λονδίνο, χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητική και εν μέρει θετική» τη συνάντησή του την περασμένη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν οι σωστοί χειρισμοί από την ΕΕ στο ζήτημα του Brexit και ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποφάσισε να μην παρέμβει» το 2016, όταν η Βρετανία οργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή της στην ΕΕ.

«Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσαμε να μην παρέμβουμε, έπειτα από αίτημα του Ντέιβιντ Κάμερον (του πρωθυπουργού της Βρετανίας από το 2010 έως το 2016) και αυτό ήταν μεγάλο σφάλμα» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa