Οικονομία

ΔΕΗ και τράπεζες δίνουν «γραμμή» στο Χρηματιστήριο

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών  φαίνεται ότι υπάρχει ανοδική δυναμική, αλλά οι  ισορροπίες παραμένουν εύθραυστες, καθώς οι προσδοκίες αντισταθμίζονται από κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Στο επίκεντρο της προσοχής η ΔΕΗ και οι τραπεζικές μετοχές, που σημείωσαν άνοδο 4,5% την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι ανόδου του ΓΔ κατά 1,1%.

Τα κυβερνητικά σχέδια για τη στήριξη του εθνικού ενεργειακού φορέα αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον  για τη μετοχή της ΔΕΗ, που βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Αντίστοιχα, η διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης να κινηθεί αποφασιστικά για τη διευθέτηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, ενισχύει την αισιοδοξία για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου.

Επισημαίνεται ότι παρά τη μεγάλη άνοδο που έχουν σημειώσει κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται ακόμη χαμηλότερα από τις τιμές στις οποίες έγιναν οι τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις τους το 2015.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι ο τραπεζικός κλάδος θα συνεχίσει να δίνει κατεύθυνση στο χρηματιστήριο τις επόμενες εβδομάδες. Σημαντικό καταλύτη για την αγορά θα αποτελέσει η αξιολόγηση του ελληνικού outlook από τον οίκο Fitch στις 3 Αυγούστου, που θα είναι η πρώτη μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης.

πηγή sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa