Κόσμος

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου και τσουνάμι στην Ινδονησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομακτικές εικόνες και πολύ δυσάρεστες ειδήσεις έρχονται από την Ινδονησία όταν μετά από έκρηξη ηφαιστείου δημιουργήθηκε τσουνάμι με αποτέλεσμα να υπάρχουν, μέχρι τώρα, τουλάχιστον 168 νεκροί και 745 τραυματίες. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Το φονικό τσουνάμι έπληξε τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα στην Ινδονησία το Σάββατο 22/12 το βράδυ, έπειτα από μια υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκάλεσε έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.

Η έκρηξη του Κρακατόα δημιούργησε μια στήλη ηφαιστειακής στάχτης που υπολογίζεται ότι έφτασε έως και τα 500 μέτρα ύψος.

Ανακοίνωση της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας (BMKG) ανέφερε ότι “το τσουνάμι έπληξε αρκετές περιοχές στον Πορθμό Σούντα, ανάμεσά τους παραλίες στην επαρχία Παντεγκλάνγκ, Σέρανγκ και Νότιο Λαμπούνγκ”.

Ο Ένταν Περμάνα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο Παντεγκλάνγκ δήλωσε στο Metro TV ότι η αστυνομία παρέχει άμεση βοήθεια σε θύματα στο Τανζούνγκ Λεσούνγκ στην επαρχία Μπάντεν, ιδίαιτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κοντά στην Τζακάρτα, καθώς οι εργαζομένοι έκτακτης ανάγκης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο. “Πολλοί αγνοούνται”, τόνισε ο Περμάνα.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa