Περιφέρειες - Δήμοι

Ενστάσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Για «εκλογή μειωμένης θεσμικής και πολιτικής νομιμοποίησης» κάνουν λόγο, με επιστολή τους, έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την αυριανή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, θέση για την οποία η διοίκηση του δήμου έχει προτείνει τον Πέτρο Λεκάκη.

Καλούν δε τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, να ανακαλέσει την απόφαση του για φανερή προφορική ψηφοφορία μέσω τηλεδιάσκεψης και ζητούν να στηθεί κάλπη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εφαρμόζοντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του νέου κορονοϊού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως προσθέτουν, «τίθενται ουσιαστικά ερωτήματα ως προς την θεσμική και πολιτική νομιμοποίηση της εκλογής του νέου προέδρου […] και μας υποχρεώνουν να επανακαθορίσουμε τη στάση μας και να απέχουμε από μια τέτοια διαδικασία».

Την επιστολή συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αγαθαγγελίδου, Μαρία Αρβανιτίδου, Σπύρος Βούγιας, Σταύρος Καλαϊτζίδης, Μαρία Καλφακάκου, Ανδρέας Κουράκης, Κατερίνης Νοτοπούλου, Γιώργος Ορφανός, Μαρία Πασχαλίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος και Έλλη Χρησίδου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa