Αθλητικά

Κατάρρευση Κρίστιαν Έρικσεν: Πέθανε κι επανήλθε, δύσκολο να ξαναπαίξει

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη από το απόγευμα του Σαββάτου η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία (0-1) για το Euro 2020.

Ο επιφανής καθηγητής Καρδιολογίας, Σαντζέι Σάρμα, συνυπήρξε με τον 29χρονο άσο στην Τότεναμ και πλέον είναι πρόεδρος της Επιτροπής Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας, όπως και καθηγητής στο πανεπιστήμιο St George’s του Λονδίνου.

Ο ίδιος παρουσιάσθηκε αισιόδοξος για την υγεία και τη μετέπειτα ζωή του Έρικσεν, ωστόσο, εξέφρασε πολύ σοβαρές αμφιβολίες εάν  θα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

«Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», τόνισε.

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα», προσέθεσε.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER