Κοινωνία

Καταδικάσθηκε η Ελλάδα για την 3χρονη κατάληψη στο City Plaza

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την 3χρονη κατάληψη που είχε γίνει στο ξενοδοχείο City Plaza επί της Αχαρνών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για την καταδίκη ήταν ότι το εν λόγω ξενοδοχείο τελούσε υπό κατάληψη και το κράτος δεν προστάτευσε το δικαίωμά της στην ιδιοκτησία καθώς, ουδέποτε η Αστυνομία δεν επιχείρησε να το εκκενώσει μετά και από καταγγελία της ίδιας της ιδιοκτήτριας.

Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν στις 22 Απριλίου του 2016 όταν αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ξενοδοχείο και το είχαν μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών. Επί τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καμία αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης δεν έγινε. Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να βρει το δίκιο της, αλλά εις μάτην.

Στη συνέχεια η γυναίκα προσέφυγε δικαστικά, ώστε το κράτος να κάνει έξωση στους καταληψίες, αλλά τα αιτήματά της είτε απορρίφθηκαν, είτε δεν εξετάστηκαν καθόλου από τις Ελληνικές αρχές. Πέτυχε να εκδοθεί μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με την οποία διατάχθηκε η έξωση και απόδοση της νομής στην ιδιοκτήτρια, ωστόσο δεν εκτελέστηκε από τις Αρχές. Επιδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όμως δεν έγινε τίποτε. Το 2019 άλλες δύο φορές επιδόθηκε σχετικό έγγραφο, χωρίς όμως να εκτελεστεί. Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την αλλαγή της κυβέρνησης και τότε οι καταληψίες γνωρίζοντας την μηδενική ανοχή που θα επιδείκνυε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκκένωσαν από μόνοι τους το κτήριο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Ελλάδα σε πρόστιμο ύψους 312.500 ευρώ σε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa