Κόσμος

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ – Τι απαντούν οι δικηγόροι του

Ελεύθερη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, που ανακρίθηκε για υπόθεση απάτης, στο Μονακό.

Στην πρώτη τους δήλωση, οι δικηγόροι του Ρώσου μεγιστάνα επισημαίνουν ότι στο παρόν στάδιο ο κ. Ριμπολόβλεφ θεωρείται αθώος, ενώ σημειώνουν πως υπόκειται σε δικαστική έρευνα, αλλά απολαμβάνει πλήρη ελευθερία κινήσεων. Του έχει απαγορευθεί μόνο η επικοινωνία με τα πρόσωπα που αφορά η διαδικασία, ενώ θα πρέπει να είναι στη διάθεση του δικαστικού λειτουργού.

Η δήλωση των δικηγόρων του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ:

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο κ. Ριμπολόβλεφ χαρακτηρίστηκε ύποπτος, όπως ανέφερε η γενική εισαγγελέας νωρίτερα σήμερα. Επίσης επιβεβαιώνουμε ότι ο κ. Ριμπολόβλεφ είναι πλέον υποκείμενος σε δικαστική έρευνα, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει πλήρη ελευθερία κίνησης. Του έχει επιβληθεί μόνο απαγόρευση επικοινωνίας με τα πρόσωπα τα οποία αφορά η διαδικασία και να βρίσκεται στη διάθεση του δικαστικού λειτουργού, όπως μέχρι τώρα έχει κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μονακό, αυτό αφορά μια κατάσταση στην οποία κατά του φυσικού προσώπου υφίστανται επαρκείς ενδείξεις.

Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι υπάρχει ικανή βάση για παραπομπή σε δίκη ή ακόμη περισσότερο ότι υπάρχει βάση για την καταδίκη για οποιοδήποτε αδίκημα.

Επιμένουμε στο γεγονός ότι στο παρόν στάδιο ο κ. Ριμπολόβλεφ θεωρείται αθώος και αυτό το καθεστώς και τα δικαιώματα που συνδέονται με αυτό πρέπει αυστηρώς να διαφυλαχθούν».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ