Υγεία

Νέα έρευνα σοκ για τον κορονοϊό!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης και επιστημόνων του Πρίνστον και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας  o κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει και στον αέρα και μάλιστα μέχρι 3 ώρες. Παράλληλα πάνω σε επιφάνειες ο ιός μπορεί να αντέξει μέχρι και τρεις μέρες.

Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά εάν επαληθευτούν διότι οι άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν με τον ιό μέσω του αέρα όπως και αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες. Αυτό σημαίνει πως οι κανόνες υγιεινής και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών δεν αρκεί ώστε να αποφύγουμε μια πιθανή μόλυνση.

Την ίδια στιγμή ο Βίνσεντ Μιούνστερ του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας ανέφερε ότι η εξάπλωση του ιού μέσω του αέρα εξηγεί πιθανότατα ορισμένα περιστατικά μόλυνσης ασθενών από έναν μόνο φορέα. Σε όλα αυτά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την μελέτη που έγινε για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης και στην οποία τα ευρήματα συμπεραίνουν παρόμοια στοιχεία για την δυνατότητα του ιού να ξαπλώνεται μέσω του αέρα.

Η παρόμοια έρευνα στην Κίνα

Στην έρευνα των Κινέζων επιστημόνων μελετήθηκε η περίπτωση μόλυνσης επιβατών από έναν φορέα μέσα σε ένα λεωφορείο στις 22 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στο σχέδιο ο επιβάτης με το χρώμα κόκκινο ο οποίος είχε ασθενήσει από τον κορονοϊό, επιβιβάστηκε σε ένα λεωφορείο για ένα πολύωρο ταξίδι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μαζί του ταξίδευαν άλλοι 48 επιβάτες και ο οδηγός. Μετά από 4 ώρες συνολικής διάρκειας ταξιδιού, 13 από τους επιβάτες είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα οι επιβάτες με τα άλλα χρώματα στο σχέδιο.

Όπως καταλαβαίνετε σε μερικούς από τους επιβάτες η απόσταση ήταν μεγαλύτερη των δύο μέτρων (συγκεκριμένα 4,5 μέτρα) που λένε οι ειδικοί ότι είναι η απόσταση ασφαλείας. Παράλληλα ένας από τους επιβάτες επιβιβάστηκε 30 λεπτά μετά αφότου ο «κόκκινος επιβάτης» κατέβηκε από το λεωφορείο χωρίς να αγγίξει κάτι κοντά στη θέση του «κόκκινου». Οι ερευνητές υποψιάζονται πως οι επιβάτες οι οποίοι μολύνθηκαν και δεν βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση προσβλήθηκαν από τον ιό εισπνέοντας τα μικροσκοπικά σταγονίδια μολυσμένου υγρού που είχαν μείνει στον αέρα. Τέλος οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι έρευνα καταλήγει λέγοντας πως κανένας από τους επιβάτες που φόραγε μάσκα δεν μολύνθηκε.

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa