Οικονομία

Οι αγοραστές πήραν κεφάλι στο Χρηματιστήριο

Μετά τις 12.00 αφυπνίστηκαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο και, με αιχμή τις τράπεζες, οδηγούν το Γενικό Δείκτη υψηλότερα, ενώ η αυριανή συνεδρίαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της λήξης των συμβολαίων στα παράγωγα (triple witching).

Ακολουθώντας σταθερά ανοδική τάση μετά το μεσημέρι, ο Γ.Δ. κέρδιζε περισσότερο από 1%, λίγο μετά τις 13.00, «πατώντας» τις 717 μονάδες. «Ατμομηχανή» της ανόδου, οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να κερδίζει 2,6% και τους τίτλους Εθνικής και Τρ. Πειραιώς να ξεχωρίζουν, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3%.

Πρώτη σε αξία συναλλαγών, με σημαντικά πακέτα, η μετοχή της Grivalia (4,2 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής), που σημειώνει μικρή άνοδο και φθάνει τα 10 ευρώ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αυριανή συνεδρίαση, όπου οι «παίκτες» των παραγώγων θα κλείσουν θέσεις, ή θα τις μετακυλήσουν, καθώς φθάνουμε στη λήξη συμβολαίων. Μέχρι τις 14.00 αυτό αναμένεται να προκαλέσει έντονη κινητικότητα και στην υποκείμενη αγορά.

Ο FTSE-25, σημαντικότερος δείκτης για τα συμβόλαια των παραγώγων, κερδίζει και σήμερα έδαφος, φθάνοντας τις 1.866 μονάδες, πολύ κοντά στην τιμή όπου βρίσκονται αυτή την ώρα και τα συμβόλαια Μαρτίου.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ