Πολιτική

Παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν βουλευτής του ΜέΡΑ25

Με την παρούσα επιστολή της Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου δηλώνεται η παραίτησή της από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν, ως προσωπικής της ένδειξης έντονης διαμαρτυρίας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αναγνωρίζει ότι είναι θεμιτό -και πολλές φορές εποικοδομητικό- να υφίστανται διαφωνίες μεταξύ Κρατών, οι οποίες όμως πρέπει να επιλύονται σε Κοινοβουλευτικό και διπλωματικό επίπεδο, μέσω διαλόγου και όχι διά της στρατιωτικής επιβολής και του πολέμου. Το ultimum refugium των λαών οφείλει να είναι η ειρηνική επίλυση των όποιων διαφορών, και όχι η καταφυγή σε εχθροπραξίες, που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, προκαλούν αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, και μετά βεβαιότητας δυσχεραίνουν τη δημιουργία ζωτικού χώρου για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Ούσα λοιπόν εναντίον κάθε μορφής βίας δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει προβεί σε πολεμικές ενέργειες και έχει προκαλέσει τόση αιματοχυσία ακόμα και σε άμαχο πληθυσμό, όπως επίσης έχει βομβαρδίσει και θρησκευτικά μνημεία.

Ως Βουλευτής, εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και ως Ιστορικός πρεσβεύει τις πανανθρώπινες αξίες όπως το δικαίωμα στην ζωή, την ελευθερία και το δικαίωμα των λαών για ειρήνη και αυτοδιάθεση.

Εκ του Βουλευτικού γραφείου της

Κωνσταντίνας Αδάμου

Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, ΜέΡΑ25

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa