Πολιτική

Προτεραιότητα Μηταράκη η ασφάλεια κατοίκων και μεταναστών

Ο υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο προκειμένου να συντονίσει την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει στο νησί τόνισε σε δηλώσεις του ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών.

Ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στην έκρυθμη κατάσταση υποστήριξε:

«Από τις πρώτες στιγμές προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών με την εκκένωση της δομής χωρίς θύματα, με την προστασία της περιμέτρου, εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη παροχή ιατρικής βοήθειας. Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας και στην Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή ένωση η οποία πρέπει να αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύης της.

Εμείς ως χώρα θα συνεχίσουμε πρώτα με την φύλαξη των συνόρων μας και κυρίως με την αποσυμφόρηση των νησιών έχοντας μέχρι στιγμής μετακινήσει από την Λέσβο 14.000 μετανάστες.

Σήμερα ετοιμάζεται ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας, απαραίτητος για την ανακούφιση των μεταναστών και μέσω των rapid test που ξεκινάνε σήμερα από την Λέσβο εργαζόμαστε συνολικά για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa