Πολιτική

Π. Κόκκαλης: «Δίνουμε τον αγώνα για πρόοδο, συνεργασία, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Kontranews και στον δημοσιογράφο Χρήστο Κυμπιζή. Ο κ Κόκκαλης απάντησε σε πληθώρα ερωτημάτων και μεταξύ αυτών ήταν για ποιους λόγους αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα και γιατί οι πολίτες πρέπει να τον εμπιστευτούν.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Σε πολλούς φαίνεται περίεργο το ότι ένας επιχειρηματίας βάζει υποψηφιότητα με ένα αριστερό κόμμα. Τι τους απαντάτε;

Ότι η οικονομική επιφάνεια κάποιου δεν σχετίζεται απαραιτήτως με τις πολιτικές απόψεις και τις κοινωνικές ευαισθησίες του. Αυτό το ξέρουμε τουλάχιστον από τότε που έγραψε ο Μαρξ το Κεφάλαιο. Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι ένας άνθρωπος με οικονομική ευχέρεια δεν μπορεί να διέπεται από προοδευτικές ιδέες. Αυτό το ξέρω από τον παππού μου.

Είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, έχοντας στις αποσκευές μου την πολυετή συμμετοχή μου στα κοινά και την ενεργή συμμετοχή μου στην κοινωνία των πολιτών. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο της ιστορίας, για τον λόγο αυτό, θεωρώ ότι μπορώ να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου με ικανότητα και πάθος.

Γιατί να ψηφίσει ο κόσμος τον Πέτρο Κόκκαλη; Τι έχει να προσφέρει μέσα από το ευρωκοινοβούλιο;

Δουλεύοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση είδα στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά και να εργαστούμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και ανάπτυξη στον τόπο μας. Πόσο μάλλον τώρα, σε αυτή την ευρωβουλή, η οποία θα κληθεί να πάρει μεγάλες αποφάσεις για το φλέγον ζήτημα του καιρού μας, το οποίο κατά τη δική μου άποψη είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και πώς θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τους Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική ατζέντα.

Θα δώσουμε αγώνα για ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου, νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων, συνεργασίας, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης. Θέλουμε να εκφράσουμε τους ανθρώπους που αμφισβητούν το μονόδρομο του συντηρητισμού, της οπισθοδρόμησης, του ατομισμού και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τις κοινωνίες και τις οδηγεί στα σκοτεινά βάραθρα του παρελθόντος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa