Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Ρέγκλινγκ: «Θα στηρίξω την προσπάθεια για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 17/7 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συζήτηση που είχαν Τσίπρας και Ρέγκλινγκ -μια ημέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του ESM- αναλύθηκαν οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος, η επιστροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς καθώς και το ζήτημα της διασφάλισης της βιώσιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ifimerida.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε στον Κλάους Ρέγκλινγκ ότι ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε, προς τον Αλέξη Τσίπρα, τη θέση του ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει αυστηρά προσηλωμένη στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές ελαφρύνσεις σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλάους Ρέγκλινγκ φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για φορολογικές ελαφρύνσεις» και πως ο μόνος δρόμος για μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν «να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων ως μη διαπραγματεύσιμο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa