Κόσμος

Τζορτζ Φλόιντ: Διάσημο ζευγάρι κάνει δωρεά και στέλνει ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα

Το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ, Ράιαν Ρέινολντς και Μπλέικ Λάιβλι, έκανε μια μεγάλη δωρεά στην Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (NAACP) με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή το ζευγάρι μοιράστηκε στο Instagram ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με τον ρατσισμό και την αδικία που υπάρχει στον κόσμο για τους έγχρωμους ανθρώπους, ενώ ανέφεραν ότι πρόσφατα συνεισέφεραν 200.000 δολάρια στο Ταμείο του NAACP.

Στο μήνυμα έγραψαν :

” Ποτέ δεν χρειάστηκε να ανησυχήσουμε για το ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για διαφορετικούς κανόνες και νόμους, ή για το τι μπορεί να τους συμβεί αν τους σταματήσουν στην άκρη με το αυτοκίνητο.

Δεν ξέρουμε πως είναι να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε το συναίσθημα φόβου και θυμού. Ντρεπόμαστε που στο παρελθόν επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να διαμορφωθούν μέσα στο πολύ άδικο ρατσιστικό σύστημα που ζούμε.

Μαθαίνουμε στα παιδιά μας διαφορετικά πράγματα από αυτά που μας έμαθαν οι γονείς μας. Θέλουμε να μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες των άλλων ανθρώπων και να τους μιλήσουμε για τα πάντα.. Κυρίως για την δική μας εμπλοκή.

Τους μιλάμε για τις προκαταλήψεις μας, για την άγνοιά μας, για τα λάθη μας. Κοιτάζοντας πίσω βλέπουμε τόσα λάθη, τα οποία μας οδήγησαν στο να εξετάσουμε ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Μας ώθησαν σε τεράστιες ανατροπές στην εκπαίδευση.

Έχουμε δεσμευτεί στο να μεγαλώσουμε στα παιδιά μας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να κατανοήσουν αυτόν τον παράλογο δρόμο. Θέλουμε να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να μην προκαλέσουν ποτέ πόνο σε κάποιο άλλο άτομο, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την μνήμη του George Floyd, του Ahmaud Arbery, της Breonna Taylor, του Eric Garner, αλλά και για όλους τους έγχρωμους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα συνεισφέραμε 200.000 δολάρια στο NAACP. Έχουμε συγκλονιστεί με την δράση αυτού του οργανισμού αλλά και με τον επικεφαλής του, Sherrilyn Ifill. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Υποσχόμαστε να παραμείνουμε ενημερωμένοι και να ψηφίσουμε κάθε τοπική υποψηφιότητα. Θέλουμε να ξέρουμε όλες τις υποψηφιότητες στις σχολικές εκλογές, στους αστυνομικούς, στους δημάρχους, σε κάθε διοικούσα επιτροπή.

Θέλουμε να ξέρουμε για όλες τις θέσεις εξουσίας και ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Αλλά κυρίως θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το προτέρημα μας ως διάσημα πρόσωπα, για να είμαστε σύμμαχοι.

Θέλουμε να παίξουμε ρόλο στο να απαλύνουμε τον πόνο σε όποιον νιώθει ότι αυτό το μεγάλο πείραμα αποτυγχάνει. ”

Στην συνέχεια του μηνύματος έδωσαν το λογαριασμό του NAACP, γράφοντας τι μπορεί να βρει κανείς στο λογαριασμό τους και στη δράση τους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa