Παρασκηνιακά

Το δώρο του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά στους συναδέλφους του

Σε συνεργασία με Μεσσήνιους παραγωγούς και τυποποιητές και με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, απέστειλα σε όλους τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς βουλευτές ένα ιδιαίτερο και συμβολικό δώρο από τη Μεσσηνία: ένα πακέτο με ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, αναφέρει ο βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και προσθέτει:

Με αυτόν τον τρόπο δώσαμε σε όλους τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι σε άμεση επαφή με αυτό το εξαιρετικό προϊόν της μεσσηνιακής γης, που με υπερηφάνεια και μεράκι καλλιεργείται, επεξεργάζεται και τυποποιείται στον νομό μας.

Με την ευκαιρία αυτή, αναδείξαμε για άλλη μια φορά τη σημαντική ζημιά που έχει προκαλέσει από το 2018 η περίφημη απόφαση Αποστόλου. Γιατί με την απόφαση αυτή ο όρος “Kalamata Olives” έγινε συνώνυμος της ποικιλίας Καλαμών, «ακυρώνοντας» στην πράξη τις προδιαγραφές του ΠΟΠ και συνδέοντας τον όρο “Καλαμάτα” με κάθε ελιά Καλαμών, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν παράγεται.

Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι οι όποιες τοπικές διαφορές πρέπει να ξεπερνιούνται και ο κοινός μας στόχος μπορεί να είναι μόνο ένας: η προστασία και η ανάδειξη κάθε ελληνικού προϊόντος. Γι’ αυτό οφείλουμε αφενός να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, αλλά και να φροντίσουμε να θωρακίσουμε κάθε ελληνική ελιά Καλαμών, μέσω μιας νέας αποκλειστικά ελληνικής ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), που όλοι μαζί θα στηρίξουμε έναντι των ξένων.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa