Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”, για το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία και τις αστοχίες στην διαχείριση, ενώ αναφέρθηκε στο κρίσιμο θέμα με τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

“Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την διαχείριση της κρίσης”, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης ενώ αναφέρθηκε και στην συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ελπίδα” .

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως το θέμα είναι να βγουν συμπεράσματα για την συνέχεια για να μην έχουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα και τόνισε, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό που ήδη υπάρχει.

Αναφερόμενος στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, φέρνοντας παράδειγμα και δυο φίλους του που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, ο υπουργός τόνισε ότι δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική ευθύνη, αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να μην ξαναγίνει.

Για τις συντάξεις που εκκρεμούν ανέφερε, ότι αυτή την στιγμή έχουν πέσει στις 83.000 και επεσήμανε ότι το θέμα θα έχει κλείσει το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτό. Ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει ένας ηλεκτρονικός πύργος ελέγχου προκειμένου να παρατηρούν ανά πάσα στιγμή πως εξελίσσεται η πορεία των εκκρεμών συντάξεων, ενώ σημείωσε ότι ο ΕΦΚΑ είναι ένας εξαιρετικά προβληματικός οργανισμός.

Για τον κατώτατο μισθό ο υπουργός δήλωσε, ότι λόγω της μείωσης των εισφορών και την συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο εργαζόμενος που αμείβεται με αυτόν έχει μια αύξηση της τάξης του 4%. Εξήγησε ακόμη, ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι θεσμοθετημένη και τόνισε ότι θα έχουμε νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο και ότι το 2023 θα υπάρξει και νέα αύξηση.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον ΟΑΕΔ σημειώνοντας ότι για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι, η κυβέρνηση τρέχει με τριπλάσιο ρυθμό απ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι έρχεται και η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την οποία θα ελέγχεται το ωράριο εργασίας και οι υπερωρίες.