«Παίζει χωρίς αντίπαλο!» Αυτές τις τρεις λέξεις ακούμε στα γνωστά «πηγαδάκια» στα οποία οι φίλαθλοι συζητούν, συμφωνούν ή διαφωνούν για τα αθλητικά γεγονότα και συγκεκριμένα για τον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο! «Ναι, δεν έχει αντίπαλο! Όμως…» υποστηρίζει κάποιος άλλος. Αυτό το «όμως», για το οποίο πολλοί ζήτησαν…εξηγήσεις, ήταν εκείνο που έγινε «θέμα συζήτησης» στη συνέχεια.Πρόκειται, φυσικά, για το οδυνηρό αυτογκόλ!

Ο Ολυμπιακός, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο Καραϊσκάκη, είχε κλείσει τον Βόλο στην περιοχή του και τον «σφυροκοπούσε» από παντού, χωρίς όμως να καταφέρει να διασπάσει την «ταμπουρωμένη» μπροστά από το τέρμα εντεκαπρόσωπη άμυνα.Έτσι ο Βόλος, παρά την πίεση και το σφυροκόπημα των «ερυθρολεύκων» και παίζοντας αντι-ποδόσφαιρο, μπόρεσε να αποδράσει από το Φάληρο με τον βαθμό της ισοπαλίας! Είναι γεγονός πως ο Βόλος έπαιζε παιχνίδι καταστροφής, μετά τα γκολ που σημείωσε και ιδιαίτερα ύστερα από την ισοφάριση του Ολυμπιακού. Η ομάδα της Θεσσαλίας έπαιζε χωρίς δημιουργία, με ελάχιστη κυκλοφορία της μπάλας, κάνοντας άσκοπες καθυστερήσεις και ελπίζοντας σε… θαύμα να μη δεχτεί δεύτερο γκολ, κάτι που έγινε! Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, που δεν κατάφερε να διασπάσει το «ταμπούρι» του Βόλου και να πετύχει ένα ακόμη γκολ για να νικήσει, «μπόρεσε και…πέταξε στο καλάθι των απορριμμάτων δύο ακόμη πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα για το πρωτάθλημα».

Κάπως έτσι, «παίζει χωρίς αντίπαλο», όπως ο Ολυμπιακός, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είναι αλήθεια πως η κυριαρχία του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Έχει κλείσει στα…καρέ του τον Αλέξη Τσίπρα και τον…σφυροκοπάει από παντού. Βέβαια, η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μού θυμίζει την ομάδα του Βόλου! «Παίζοντας αντιπολιτική», προσπαθεί με…αντεπιθέσεις να καταφέρει να πετύχει… γκολ έστω και από θέση οφσάιντ! Σκοπός του άλλωστε είναι να αποφύγει τη βαριά ήττα. Κάνει…καθυστερήσεις! Πετάει την μπάλα στην…εξέδρα όταν πρόκειται να ψηφιστούν κρίσιμα θέματα!

Και εδώ είναι που πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παίξει με ένα σύστημα καθαρά επιθετικό. Τέτοιο, που να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον Αλέξη Τσίπρα να ελπίζει σε νίκη. Ούτε καν σε ισοπαλία! Πρέπει, λοιπόν, να σχεδιάσει την ομάδα του έτσι ώστε να διασπάσει την «μπετόν αρμέ» άμυνα, αλλά και να ανακόπτει τις όποιες αντεπιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του!

Ναι, ο λαός γνωρίζει πως ο Μητσοτάκης «δεν έχει αντίπαλο»! Ουδείς εμπιστεύεται τον Τσίπρα, ό,τι και να λέει και να τάζει! Οι Έλληνες, με το δίκιο τους, του έχουν γυρίσει πια την πλάτη! Ποιος θα ξεχάσει το πιο σκληρό μνημόνιο που έφερε τη φτωχοποίηση όλων; Ποιος από τους συνταξιούχους θα ξεχάσει τον απάνθρωπο νόμο Τσίπρα – Κατρούγκαλου; Παίζει ή δεν παίζει, λοιπόν, «χωρίς αντίπαλο» ο Μητσοτάκης; Το ζητούμενο είναι να μπορέσει, να βρει τον τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σκοράρει. Και μάλιστα να σημειώσει νίκη με ευρύ σκορ. Το έχει ανάγκη η χώρα μας. Βέβαια δεν μπορώ να πω, να υποδείξω εγώ στον Μητσοτάκη το τι και πώς πρέπει να το κάνει. Μπορώ όμως να πω πως βρισκόμαστε αυτή την εποχή «στο κρίσιμο σημείο του αγώνα»!

Πρέπει, λοιπόν, αυτός να βάλει το γκολ. Να πάρει τη νίκη, να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι στο ’90. Και να μην περιμένει την… παράταση ή τα πέναλτι. Και φυσικά μπορεί να «παίζει χωρίς αντίπαλο», πρέπει όμως με κάθε τρόπο να αποφύγει το καταστροφικό αυτογκόλ!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο