Με αφορμή την αποδοκιμασία που εισέπραξε ο Στέφανος Κασσελάκης από –κατά δήλωση του αυτόπτη μάρτυρα,βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Παππά– αναρχικούς,που διαδήλωναν κατά της ομοφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, τα έβαλε με… τον Μητσοτάκη!

Ακολουθώντας τον εύπεπτο ανεξέλεγκτο λαϊκιστικό συρμό των κοινωνικών δικτύων, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα έγραψε: «Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης». Είναι ο ίδιος και το κόμμα του, που δεν είχαν κάνει καμιά δήλωση για την ακραία επικίνδυνη στιγμή, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, ευρισκόμενος στην Ουκρανία με τον Ζελένσκι, βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων από τον θανατηφόρο όλμο-μήνυμα που τους έστειλε ο Πούτιν. Πέραν του ότι ο Κασσελάκης ψεύδεται αναίσχυντα, αφού δήλωση για το πάθημά του είχε κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης: «Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό του αστυνομικού. Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Και από τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης,έτσι, χωρίς ειρμό, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στα Τέμπη, γιατί εκεί ήθελε να φτάσει. Και επανήλθε με νέες του δηλώσεις, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καταδικαστική δήλωση, επειδή «η έγνοιά του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον-άρον τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών». Είναι εμφανής η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επενδύσει στο αίμα, να εκμεταλλευτεί και να αποκομίσει πολιτική υπεραξία από ένα άκρως τραγικό γεγονός.Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κασσελάκης (και όχι μόνον αυτός από την αντιπολίτευση) ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα διαλευκάνει το τραγικό δυστύχημα και την περίφημη σύμβαση 717 και τις ενδεχόμενες ευθύνες (ποινικές) της μη υλοποίησής της, ένθεν κακείθεν. Γιατί ο κρώζων ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτός υπόλογος. Ο κ. Σπίρτζης το ξέρει, αφού σε ολόκληρη τη θητεία του δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να τη στεριώσει. Όσο για τα πορίσματα των Εξεταστικών των κομμάτων (τα οποία ασφαλώς δεν παραπέμπουν σε δίκη υπευθύνους), 50 χρόνια τώρα, είναι πλήρως αναξιόπιστα. Μετά από κάθε Εξεταστική, κάθε κόμμα εκδίδει το δικό το πόρισμα. Και όλα… έχουν δίκιο!

Ευχής έργον στις είκοσι μέρες στρατιωτικής του θητείας, που άρχισε χθες, ο…νεοσύλλεκτος Κασσελάκης να αναλογιστεί τις δικές του τεράστιες ευθύνες για τον πολιτικό εκτραχηλισμό, στον οποίο τελευταίως έχει καταφύγει και ο οποίος (πολιτικός εκτραχηλισμός) ευθύνεται και για «φαινόμενα τύπου Θεσσαλονίκης». Ο λαϊκισμός στον οποίο επιδίδεται και οι προσωπικές επιθέσεις στις οποίες καταφεύγει είναι ένας επικίνδυνος κατήφορος.

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο