Αναρωτιούνται κάποιοι: Έχει τόση σημασία αν κάποιοι πολιτικοί ρίχνουν στην αρένα την οικογένεια των αντιπάλων τους; Είναι δα η πολιτική τόσο καθαρή υπόθεση, που να μας επιτρέπεται να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν κοινοί συκοφάντες μονοπωλούν με τις ανίερες πράξεις τους την επικαιρότητα; Σίγουρα όχι! Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων.

Υπάρχει όμως, στην περίπτωση της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Οι «πολέμιοι» της συζύγου του πρωθυπουργού, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ένα παράκεντρο της εξουσίας, είχαν σταματήσει αιφνιδίως τις επιθέσεις τους μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επιθέσεις στηριγμένες σε ψεύδη, λάσπη, συκοφαντίες. Και τις ξεκίνησαν και πάλι αιφνιδίως τώρα, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.Εντάξει αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί και τίποτα. Επί της ουσίας όμως δεν τους ενδιαφέρει η Μαρέβα, αλλά ο Κυριάκος. Επειδή γνωρίζουν ότι η Μαρέβα είναι η αχίλλειος πτέρνα του πρωθυπουργού. Ότι ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ευαισθησία στην προστασία της οικογένειάς του.

Τι έχουν καταφέρει οι «αντίπαλοι» μέχρι σήμερα με τις χυδαίες επιθέσεις τους στη Μαρέβα; Τίποτα! Τότε γιατί επιμένουν; Προφανώς για να πλήξουν τον πρωθυπουργό-σύζυγό της.Μπορεί κάποιοι να θέλουν να «χειραγωγήσουν» τον Μητσοτάκη, γνωρίζοντας την αδυναμία του στην οικογένειά του.

Μπορεί κάποιος άλλος να θέλει να αποδείξει πόσο χρήσιμος είναι ή ήταν ο ρόλος του, ο ίδιος  με αυτόν που είχε επιδείξει και στη διάρκεια της διακυβέρνησης από την «πρώτη φορά Αριστερά». Δεν υπάρχει αμφιβολία πάντως ότι πρόκειται για μία από τις πιο απάνθρωπες επιθέσεις, που μόνο παράκεντρα εξουσίας θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν. Και ήταν προαποφασισμένη και κεντρικά σχεδιασμένη αυτή η ανερμάτιστη προσωπική λαϊκίστικη επίθεση εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού, ώστε να ρίξει λάδι στο καλλιεργούμενο κλίμα όξυνσης και μπαχαλοποίησης του πολιτικού σκηνικού.

Αλλιώς δεν θα έσπευδε να την υπερασπιστεί με πάθος και εχθροπάθεια ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος αρχηγός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χωρίς ίχνος αιδούς και πολιτικής ορθότητας.

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο