Κοινωνία

Χιόνια και βροχές «έπνιξαν» τη Βόρεια Ελλάδα

Χιόνι

Εκατοντάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στις αγροτικές περιοχές του Θολού και Μύρκινου του δήμου Νέας Ζίχνης και Πεθελινού του δήμου Εμμανουήλ Παππά έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα που «φούσκωσε» έπειτα από τη συνεχή βροχόπτωση στο νομό Σερρών, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία.

Η κινητοποίηση που ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου, από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών βρίσκεται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο νομός σε αγροτικές περιοχές και όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης «η κατάσταση είναι τραγική».

Παράλληλα, από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στο οδικό δίκτυο Σερρών -Βροντούς προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι, που απέκλεισε την ορεινή περιοχή από χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός δεν προβλέπεται να παρουσιάσει ιδιαίτερη βελτίωση στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση.

Εξαιτίας της υπερχείλισης στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κομψάτου, Ιμέρου, Τρελοχείμαρρου, Λίσσου, Έβρινου, Αετοκορυφής και Λοφαρίου, στη Ροδόπη η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στην Εγνατία Οδό έχει γίνει εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών άνω 3,5 τόνων, για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος λόγω ισχυρών πλαγιομετωπικών ανέμων μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης και στην Εγνατία Οδό (από Α/Κ Βαφεϊκων έως Α/Κ Ιάσμου) μέσω Π.Ε.Ο Ξάνθης – Λάγους.

Στην Αλεξανδρούπολη, η σιδηροδρομική συγκοινωνία έως Ορμένιο έχει διακοπεί από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία.

Υπερχείλιση επίσης σημειώθηκε και στις διαβάσεις του ποταμού Γαλλικού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών όπως και στη Χαλκιδική, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης– Μεταγγιτσίου. Η κυκλοφορία, λόγω πλημμύρας, έχει διακοπεί στις παραλιακές οδούς Ν. Ηράκλειας, Ν. Καλλικράτειας, Βεριάς και Σωζόπολης.

Διεκόπη η διέλευση βαρέων οχημάτων (άνω των 12 τόνων) στην εθνική οδό Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από το 11ο έως το 21ο χιλιόμετρο και όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος και κατολισθήσεων.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ στη Θεσσαλονίκη λόγω των κακών και ακατάλληλων καιρικών συνθηκών ματαιώθηκε για τις 29 Μαρτίου λαϊκός ποδηλατικός αγώνας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Σέιχ-Σου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa