Οικονομία

Αλεξιάδης: Δεν «παγώνει» η επιστροφή φόρων ή ΦΠΑ

Τρύφων Αλεξιάδης

Δεν θα «παγώσει» η επιστροφή φόρων ή ΦΠΑ, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται σε κυβερνητική κατεύθυνση, αλλά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, η οποία, όπως είπε έχει μειονεκτήματα.

Ο κ. Αλεξιάδης πάντως απέφυγε να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή συγκεκριμένων οφειλών, εξηγώντας πως ως υπηρεσιακός υπουργός δεν μπορεί να δεσμευθεί για το τι θα πράξει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εκτίμησε πως αυτή την εβδομάδα, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που θα δρομολογήσει και την επιστροφή φόρων.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο περιουσιολόγιο, λέγοντας πως η εφαρμογή του θα αρχίσει από τον Νοέμβριο, καθώς στόχος είναι από το 2016 να υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα.

Παράλληλα, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις  αναφορικά με την λειτουργική ενοποίηση του ΣΔΟΕ με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εφοριακών.

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού του ΣΔΟΕ κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ θα ζητηθεί παράταση για να συμπληρωθούν μόνο τα απογραφικά δελτία με την προτίμηση παραμονής ή όχι.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης προς το παρόν το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, τους διαχειριστικούς ελέγχους, θέματα απάτης και τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Ο κ. Αλεξιάδης αποσαφήνισε πως οι υποθέσεις του ΣΔΟΕ θα καταγραφούν με ειδικό τρόπο και θα γίνει επιτροπή από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή ΓΓΔΕ, ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Διαφθοράς, για την επιλογή.

Οι  δε Οικονομικοί Εισαγγελείς θα αποφασίζουν από ποια υπηρεσία, το ΣΔΟΕ ή την ΓΓΔΕ, θα εκτελούνται οι εισαγγελικές παραγγελίες.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa