Κόσμος

Αλλαγή των ευρωπαϊκών ιδρυτικών νόμων για την μετανάστευση ζήτησε ο Κάμερον

Ντέιβιντ Κάμερον

Αναζωπυρώθηκε το ζήτημα του μεταναστευτικού ζητήματος στην Βρετανία, μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού  Ντέιβιντ Κάμερον να περιορίσει την μετανάστευση στην χώρα του από την ΕΕ. Ειδικότερα, η Βρετανική ηγεσία ζήτησε να αλλάξουν οι ιδρυτικές συνθήκες που διέπουν τους νόμους για την μετανάστευση και τον  χρόνο παραμονής.

Η τοποθέτηση του Κάμερον έγινε μετά την παρουσίαση λεπτομερούς σχεδίου για τον περιορισμό της πρόσβασης μεταναστών από την Ε.Ε. σε προνοιακά επιδόματα. Μάλιστα, πρόσφατα, είχε δηλώσει πως εφόσον επανεκλεγεί το επόμενο έτος, θα επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, ενώ το 2017 αναμένεται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με ερώτημα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ. Το σχέδιό των συντηρητικών, προβλέπει για τους νεοεισερχόμενους προθεσμία τεσσάρων ετών πριν οι αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα προνόμια, όπως εκπτώσεις φόρου ή προγράμματα κοινωνικής στέγασης. Στο πλαίσιο του σχεδίου Κάμερον, σχεδιάζεται νόμος που θα ορίζει  παραμονή έξι μηνών για τους μετανάστες με την προϋπόθεση πως σε αυτό το διάστημα θα έχουν βρει δουλειά.

Πολλοί αποδίδουν στον Κάμερον υποχωρητικότητα έναντι των «ευρωσκεπτικιστών» και των «ευρωφοβικών» ρευμάτων, που το τελευταίο διάστημα πιέζουν δημοσκοπικά την κυβέρνηση. Ωστόσο, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, εκφράζουν φόβους πως ένα τέτοιο μέτρο θα είναι ανεφάρμοστο επειδή δεν είναι συμβατό με την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων στην Ευρώπη.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa