Παρασκηνιακά

Άναψαν τα «αίματα» στη Βουλή για το… άβατο στα Εξάρχεια

Βουλή

Το θέμα του άβατου των Εξαρχείων και η επερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα στους «γαλάζιους» βουλευτές και την κυβέρνηση.

Πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για υπόγειες διασυνδέσεις των μπαχαλάκηδων με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή η αίσθηση των πολλών είναι ότι δεν υπάρχει το κράτος ή, στη χειρότερη των περιπτώσεων, ότι υπάρχει μία υπόγεια συνεννόηση μεταξύ της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι περιέργως πως κατά διαστήματα επιτίθενται και άλλες φορές κάθονται στο καβούκι τους και δεν κάνουν απολύτως τίποτα».

Επιπλέον, και η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ήταν στο ίδιο μήκος κύματος: «Για το θέμα των Εξαρχείων, επιτρέψετε μου να σας πω ότι η σύνδεση που κάνουμε σε φερόμενες υπάρχουσες, υπόγειες διαδρομές ήταν εξαιρετικά προσεκτική, γιατί υπάρχουν αιτήματα του χώρου σας, αιτήματα της νεολαίας σας, τα οποία ουσιαστικά μιλούν για την αναγκαιότητα να μην υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις».

Μάλιστα, οι αναφορές του κ. Βορίδη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη, η οποία φώναζε από το έδρανο της: «Εδώ πέρα διαπράττεται μια χυδαιότητα και από την κ. Μπακογιάννη και από τον κ. Βορίδη. Δεν μπορεί συνεχώς να εξισώνετε την Αριστερά με τους γνωστούς-άγνωστους «μπαχαλάκηδες». Αρκετά με τη θεωρία των δύο άκρων και των συγκοινωνούντων δοχείων. Είναι ανήθικο. Και η χυδαιότητα έχει και τα όριά της».

Με την σειρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στη κριτική των βουλευτών της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι περισσότεροι έλεγχοι στα Εξαρχία και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η ίδια ως κυβέρνηση έδειξε ανοχή στους μπαχαλάκηδες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας: «Πότε έγινε επιχείρηση για τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια; Πότε τόλμησε επί εποχής σας η Αστυνομία να μπει οργανωμένα, συστηματικά, με πληροφόρηση, που δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση; Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά δεν θέλω να πω δημόσια το τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης σε χώρους επικίνδυνους, που υπήρχε σχεδόν μηδενικό και αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια κυκλώματα των ναρκωτικών που ένα μεγάλο μέρος τους -μακάρι να μπορούσαμε να τα εξαλείψουμε όλα- εξαλείφθηκε με πολύ οργανωμένες επιχειρήσεις. Πότε έγιναν οι φθορές στην Πατησίων; Πότε έγιναν περισσότερες συλλήψεις «μπαχαλάκηδων», ογδόντα έξι μέσα στο 2016; Ξέρετε κάτι, επειδή αναφερθήκατε και στις καταλήψεις; Ήταν σαράντα έξι καταλήψεις στα Εξάρχεια επί εποχής δικής σας. Πάρτε τα νούμερα, συγκρίνετέ τα και δείτε πότε υπήρχαν περισσότερες καταλήψεις, πότε υπήρξαν περισσότερες συλλήψεις «μπαχαλάκηδων». Δείτε χθες, προχθές συνελήφθη αυτός ο οποίος χτύπησε τον αστυνομικό. Πότε συλλάβατε εσείς κάποιον ο οποίος χτύπησε αστυνομικό; Ποτέ, να σας απαντήσω. Πότε συλλάβατε αυτόν ο οποίος χτύπησε τον πρώην Υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη; Δεν τον συλλάβατε».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa